Wednesday, January 16, 2008

Θέμα Θόλους στη Λαϊκή Συνέλευση Συκιάδας έθεσε η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης

Στη λαϊκή συνέλευση της Συκιάδας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, η δημοτική αρχή, δια του δημάρχου, προσπάθησε να πείσει το χωριό για μια εικονική πραγματικότητα. Δήλωσε ότι διατέθηκαν για το χωριό 225.000 ευρώ, ενώ είναι γνωστό ότι οι 160 χιλιάδες ήταν για το αργοπορημένο έργο της επισκευής του σχολείου. Στην πραγματικότητα το ποσό που διατέθηκε για έργα στο χωριό ήταν μόνο 65 χιλιάδες - πολύ πιο κάτω από όσα προέβλεπε το τεχνικό πρόγραμμα του χωριού.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία, είχε δυναμική παρουσία για μία ακόμη φορά, με πολλά στελέχη της να παίρνουν το λόγο, ανάμεσα σε άλλους οι κκ. Μαυρέλος, Κάλλας, Κούνουπας και Σκούφαλος. Όλοι έθεσαν επιτακτικά το θέμα του Θόλους, σε συνάρτηση με την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και των δύο χωριών (Συκιάδας και Λαγκάδας). Απαίτησαν για πολλοστή φορά από τη δημοτική αρχή να το διεκδικήσει, και να δώσει απαντήσεις για ερωτήματα σχετικά με:
- συμφωνίες που γίνονται κάτω από το τραπέζι με το δήμο Χίου και
- τις εταιρίες που δραστηριποποιούνται στο Θόλος, ενώ την ίδια ώρα ο Δ. Ομηρούπολης χάνει τεράστια κέρδη από τη μη απόδοση της περιοχής που του ανήκει.

No comments: