Thursday, January 3, 2008

Επιστολή της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας προς αρμόδιους φορείς σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου Ομηρούπολης

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης, συνεπής ως προς τις θέσεις που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το οικονομικό έλλειμμα του Δήμου Ομηρούπολης, και, ανταποκρινόμενη στο καθήκον της ως αντιπολίτευση, με την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία συγκάλυψη, αντίθετα πρέπει να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο των οικονομικών του δήμου μας, προέβη στην ενημέρωση αρμόδιων φορέων σχετικά με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, το οποίο είχε κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με αφορμή μάλιστα την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, να προχωρήσει σε νέα δανειοδότηση προκειμένου να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων, τη στιγμή που δεν έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα για να προσπαθήσει να βρει πού πήγαν αυτά τα χρήματα, ενώ το ταμείο του Δήμου είναι ήδη επιβαρυμένο με παλαιά δάνεια, τονίζουμε ότι το δάνειο δεν είναι καν λύση, πρόκειται για αποπροσανατολισμό που δημιουργεί πολλαπλές υπόνοιες, αντίθετα, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να επιστραφούν τα χρήματα των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων. Αυτό μπορεί να γίνει με άμεση ρύθμιση από την κυβέρνηση-εδώ ξελασπώνουν τις ΠΑΕ- και μόλις ολοκληρωθεί η ελεγκτική διαδικασία να επιστραφούν από τους έχοντες ευθύνες στο ταμείο του Δήμου.

Η επιστολή της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης απευθύνεται στον Πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου, την 6η Υπηρεσία Επιτροπής Ελεγκτικού Συνεδρίου, τη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Στην επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από τα αρμόδια όργανα, με σκοπό πρώτα την πλήρη γνώση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπισή της. Έπειτα από την παράθεση ενός σύντομου ιστορικού, σημειώνονται συγκεκριμένες κακές πρακτικές, όπως καταγράφηκαν και από τον έλεγχο των ορκωτών, σημαντικότερες εκ των οποίων θεωρούνται οι:

α. Παρακράτηση και μη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων του Δήμου, για διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας.
β. Ανεξόφλητες δόσεις δανείων υπαλλήλων του Δήμου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, παρότι παρακρατήθηκαν από τη μισθοδοσία τους.
γ. Παρακράτηση και μη απόδοση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και διαφόρων άλλων κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Κλείνοντας την επιστολή, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης Μάρκος Σκούφαλος και Μάρκος Κούνουπας τονίζουν ότι «ενεργώντας σύμφωνα με τις προγραμματικές θέσεις μας και με ήθος που ταιριάζει, έχουμε σταθερή επιδίωξη να φέρουμε στο φως και να τοποθετήσουμε μπροστά στα μάτια της κοινωνίας του τόπου μας, το πρόβλημα στις αληθινές του διαστάσεις, αναζητώντας το ξεπέρασμά του με κάθε τρόπο που μας παρέχεται και που φυσικά αφορά και στην επιστροφή των χρημάτων στο δήμο μας, στέλνοντας το διπλό μήνυμα: Προς τους αιρετούς ότι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα μαζεμένο με τους κόπους και τα βάσανα του ελληνικού λαού, άρα όχι δικό τους και προς τους υπαλλήλους να μην υποκύπτουν σε παράνομες πιέσεις εκβιασμούς και τερτίπια διαφυλάττοντας και την τυπικότητα και την ουσία. Για το σκοπό αυτό σας ζητούμε να λάβετε υπόψη και να δείξετε ενδιαφέρον σε όσα αναφέρουμε στην επιστολή αυτή, καλώντας και εσάς να ασκήσετε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, όλες τις ενέργειες που κρίνετε αποτελεσματικότερες προς την κατεύθυνση ουσιαστικής αντιμετώπισης του ζητήματος. Κλείνοντας θεωρούμε ότι πράξαμε το καθήκον μας ως αντιπολίτευση και το θέμα πλέον είναι και οι αρμόδιοι να πράξουν το δικό τους.»

No comments: