Wednesday, January 16, 2008

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία στις λαϊκές συνελεύσεις Αναβάτου και Αυγωνύμων

Με αφορμή τις λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε Ανάβατο και Αυγώνυμα, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης έχει να παρατηρήσει τα εξής:

Στον Ανάβατο, αν και σε σχέση με την παντελή απουσία του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποιες προσπάθειες, παρόλα αυτά δεν καλύφθηκαν οι ανάγκες του χωριού, όπως είχαν καταγραφεί από τους κατοίκους. Για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία αυτό είναι το ζητούμενο, δηλαδή η προσπάθεια για ικανοποίηση των εκφρασμένων αιτημάτων των κατοίκων των οικισμών. Απομένουν να γίνουν πολλά και φυσικά εξακολουθεί να απασχολεί το πώς θα προχωρήσει το έργο αναστήλωσης του Αναβάτου, για το οποίο δεν υπάρχει κανένα νεότερο. Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο, λόγω της κωλυσιεργείας της αρχαιολογίας, είναι η εμπλοκή ιδιοκτητών της μεσαίας ζώνης, οι οποίοι προσπάθησαν να βάλουν ζήτημα αλλαγής των μέχρι τώρα αποφάσεων, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία ήταν η μόνη παράταξη από τις αντιπολιτεύσεις, που πήρε το λογο και κατήγγειλε τις αυξήσεις τελών.

Στη λαϊκή συνέλευση στα Αυγώνυμα ο προέδρος απέδειξε ότι τη χρονιά που πέρασε δεν έγινε κανένα από τα έργα που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο τεχνικό πρόγραμμα. Ούτε καν κάποιες απλές παρεμβάσεις για την καθαριότητα που ζητούσαν οι κάτοικοι, όπως π.χ. τοποθέτηση καλαθιών απορριμμάτων και τοποθέτηση επιπλέον φωτισμού. Ο Μάρκος Σκούφαλος στην παρέμβασή του είπε ότι “αν είμαστε στη θέση του προέδρου θα κλείναμε τις εισόδους του χωριού και θα λέγαμε στη δημ. Αρχή και την αντιπολίτευση ότι είστε ανεπιθύμητοι: Η δημοτική αρχή γιατί παίρνει μηδέν εις το πηλίκον, η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ενώ έχει δικό της τον πρόεδρο δεν έφερε ούτε μια φορά τα φλέγοντα αιτήματα του χωριού στο Δ.Σ., ο κ. Παπαληός γιατί για μία ακόμη χρονιά απουσίαζε και εμείς - κάνοντας της αυτοκριτική μας -γιατί έπρεπε αν και πήραμε δύο μόνο ψήφους να τρέξουμε περισσότερο για το χωριό. Γιατί το κριτήριό μας δεν είναι τι ψήφους πήραμε αλλά τα προβλήματα του κόσμου”. Καταλήγοντας, ο κ. Σκούφαλος τόνισε την ανάγκη να αγωνιστούν και να περιφρουρήσουν οι κάτοικοι τα αιτήματά τους, ενώ επανέλαβε την αντίθεση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών – άποψη με την οποία ο κόσμος συμφώνησε. Στο πλαίσιο αυτό, και αναγνωρίζοντας τη δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να δηλώσει ότι φέτος θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

No comments: