Friday, March 30, 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για δρόμο Χίου – Βολισσού

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης με αφορμή τους επικείμενους σχεδιασμούς της Νομ/κης Αυτοδιοίκησης για την παράκαμψη του Βροντάδου στον άξονα Χίου Βολισσού με δρόμο που θα περνά στην ευρύτερη περιοχή της Κλειδούς έχει να παρατηρήσει τα εξής:

1. Υπενθυμίζει στον κ. Νομάρχη ότι η άποψη «αν δε σπάσεις αυγά ομελέτα δε γίνεται» είναι επικίνδυνη τόσο στο πολιτικό της μέρος όσο και στο πρακτικό, αφού όσοι την επικαλούνται βαρύνονται με τεράστια έως εγκληματικά λάθη σε βάρος του περιβάλλοντος.

2. Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ομηρούπολης, που εγκρίνει την εισήγηση του δημοτικού μας συμβούλου Γιώργη Παντελίδη, προκειμένου η περιοχή να τύχει της φροντίδας και προστασίας του κράτους-προστατευμένη περιοχή φυσικού κάλλους- διατηρώντας τα αγροτοδασικά της χαρακτηριστικά που ήδη έχει, συνεχίζοντας να αποτελεί όαση πρασίνου για το Βροντάδο και τη γύρω περιοχή.

3. Η συνύπαρξη του Περιβαλλοντικού Κέντρου, της περιοχής Τρυπατέ και του τουριστικού χωριού του Αίπους, δημιουργούν ένα τρίγωνο εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δράσεων, που δε συνάδει με τη λογική έργων που καταργούν το χώρο και διεμβολίζουν το τοπίο.

4. Αν οι ιθύνοντες της Νομαρχίας ενδιαφέρονται για την περιοχή, ας την εντάξουν σε προγράμματα προστασίας και ανάδειξής της σύμφωνα και με την απόφαση του ΔΣ Ομηρούπολης και όχι σε προγράμματα που ενέχουν άμεσες ενδείξεις για αλλοίωσής της, που ανοίγουν την όρεξη σε οικοπεδοφάγους και εμπρηστές. Γι αυτό και οι όποιοι σχεδιασμοί πρέπει άμεσα και συγκεκριμένα να κοινοποιηθούν.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης θα πράξει το ανθρωπίνως δυνατόν για να προστατέψει την περιοχή γι αυτό και είναι πολύ επιφυλακτική ως προς το έργο αν δεν υπάρξει ενημέρωση από πού θα γίνει η χάραξη και αρνητική σε ό,τι θίξει τη συγκεκριμένη περιοχή με τα συγκεκριμένα της όρια .

Για το σκοπό αυτό, καλούμε στο εκλογικό μας κέντρο στο Βροντάδο (περιοχή Γούβι) την Πέμπτη 8 Νοέμβρη κι ώρα 7 μμ κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, κάθε οικολογικό ή πολιτιστικό φορέα, οποιονδήποτε συγκινείται ακόμα, για μια πρώτη συζήτηση με σκοπό την οργάνωση της δράσης μας.

No comments: