Friday, March 30, 2007

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

Σε προηγούμενο σημείωμά μας έγινε λόγος για τα σχέδια επί χάρτου, που εξυφαίνονται από τις αντίπαλες παρατάξεις στο δήμο Ομηρούπολης.

Αυτά τα σχέδια όμως πάνε παρέα και με ανεκδοτολογικού χαρακτήρα σενάρια που διαρρέει η δημοτική αρχή, ενίοτε και ο ίδιος ο δήμαρχος.

Σενάρια που ευελπιστεί να λειτουργήσουν σωτήρια και για τη δική του παράταξη, και για τις άλλες.

« Στη Δεύτερη Κυριακή η Αγωνιστική Πρωτοβουλία, θα ψηφίσει εμένα, αφού θα έχει να διαλέξει ανάμεσα σε ένα με «μαλθακά» προσόντα, αλλά τίμιο- άλλη λέξη έχει χρησιμοποιηθεί- και σε έναν επιχειρηματία, μειωμένων γενικώς προσόντων-κι εδώ άλλη λέξη έχει χρησιμοποιηθεί».

Το πρώτο αξιοπερίεργο-τουλάχιστον- που έχει να παρατηρήσει κανείς, είναι η σιγουριά της σημερινής δημοτικής αρχής ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Ενδεχομένως αντλεί την αισιοδοξία της από την πολύ πετυχημένη της πορεία, από την άριστη τετραετία της ,ώστε δικαιολογημένο να φαντάζει το σενάριό της.

Πίσω όμως από την αφέλειά της –επιεικής έκφραση-κρύβεται κάτι πολύ πιο σοβαρό, που εκφράζει γενικώς τις δυνάμεις και των άλλων παρατάξεων του κατεστημένου στο δήμο μας.

«Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία είναι μια παραπληρωματική δύναμη. Μπορεί να τα λέει καλά αλλά χαμένη θα είναι η ψήφος σας αφού θα πάει στο δεύτερο γύρο να συνταχθεί με τον ένα ή τον άλλο πόλο».

Η ανιστόρητη αυτή , υφέρπουσα θεωρία καμώνεται πως δε γνωρίζει την ιστορία της παράταξης δύο τετραετίες και τις θέσεις που έπαιρνε για το δεύτερο γύρο από τη στιγμή που εκείνη δεν περνούσε, θέση καταδικαστική για τους εκπροσώπους της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής με διαφορετικό αμπαλάζ, θέση που ερμηνεύεται εύκολα επί του πρακτέου από τα άκυρα λευκά της δεύτερης Κυριακής.

Το κυριότερο και πιο βασικό όμως είναι ότι δεν παίρνει υπόψη της τη σημερινή πραγματικότητα, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με ό, τι συνέβαινε στις προηγούμενες εκλογές.

Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» στηριγμένη στην εμπειρία αλλά και στην πολιτική προίκα των οχτώ γόνιμων χρόνων παρουσίας της στα κοινά, αποτελεί σήμερα τον πόλο συσπείρωσης των δημοτών για να αλλάξει το φθαρμένο σκηνικό των δημοτικών μας δρώμενων, αποτελεί την ελπίδα για να πάρουν οι δημότες μας την τύχη τους στα χέρια τους.

Η δυναμική της ομολογείται από φίλους κι αντιπάλους, μέρα με τη μέρα απλώνεται όλο και περισσότερο και ο δεύτερος γύρος θα αποδειχτεί τοπίο στην ομίχλη για άλλους, οι οποίοι και θα επωμιστούν τα διλλήματα του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου.

Οι σχεδιασμοί, να εγκλωβίσουμε τα τάδε ή τα δείνα σόγια, να πιέσουμε, να εκβιάσουμε προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα- ακόμα κι αν αποδίδουν φαινομενικά- θα αποδειχτούν «μπούμερανγκ» γι αυτούς που τους ακολουθούν, γι αυτούς που τους έχουν αναγορεύσει σε πανάκεια της εκάστοτε εκλογικής μάχης.

Ο λαός μας, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει στις βουλευτικές εκλογές, έχει αποκτήσει πείρα, αρνητική πείρα, από το βίο και την πολιτεία των αντίπαλων παρατάξεων. Πολλαπλά έχει συνειδησιακά βιασθεί για να τους ακολουθεί γι αυτό και καθημερινά βιώνουμε τη θέλησή του να προχωρήσει σε μια αυτοκάθαρση στα πλαίσια της τοπικής μας κοινωνίας, καταψηφίζοντάς τους, οδηγώντας τους ΟΛΟΥΣ στην αντιπολίτευση.

Αυτό αποτελεί και τη ρεαλιστική πηγή αισιοδοξίας της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας» γιατί όπως λέει και ο ποιητής, «Τη χαρά από τις μέρες του αύριο πρέπει να την αρπάζεις./ Στη ζωή ετούτη να πεθάνεις δύσκολο δεν είναι/ Να τη φτιάξεις τη Ζωή- Ω τι δύσκολο» (Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι).

Μάρκος Σκούφαλος

Υποψήφιος δήμαρχος Ομηρούπολης της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών.

No comments: