Friday, March 30, 2007

«Οι εκλογές τελείωσαν τα κεφάλια μέσα».

Σ’ αυτή τη φράση συμπυκνώνεται η πολιτική την οποία πρόκειται να ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή στο δήμο Ομηρούπολης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις προβλέψεις της παράταξής μας.

Αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα από τις δύο μέχρι τώρα λαϊκές συνελεύσεις στα τοπικά διαμερίσματα των Καριών και της Συκιάδας.

Χωρίς αιδώ ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Μαλαφής, στους μεν Καρούσους διεμήνυσε ότι «ανάλογα με το τι λεφτά υπάρχουν στο δήμο θα δώσουν» από τους δε Συκιαδιώτες ζήτησε υπομονή και διετή περίοδο χάριτος με κοινό παρονομαστή και στα δύο χωριά, την κακή οικονομική κατάσταση του δήμου, τα λάθη της δεκαετίας, τα ανοίγματα της Τεχνικής εταιρίας και άλλα καταστροφολογικά που κατέληγαν στη μόνιμη επωδό: Δεν υπάρχουν λεφτά.

Πάνε τα μεγαλόπνοα σχέδια και τα μεγάλα λόγια, τα ιλουστρασιόν προγράμματα και οι ψεύτικες υποσχέσεις, το ταμείο είναι μείον και ήρθε η ώρα της μονόπλευρης λιτότητας κατά το πρότυπο του κυβερνητικού κόμματος που στήριξε τον κύριο Μαλαφή. «Ρεαλιστικό και αυστηρό» θέλει η νέα δημοτική αρχή τον προϋπολογισμό, που μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι τα σπασμένα θα τα πληρώσουν όλοι οι δημότες μας ανεξάρτητα, δυστυχώς, το τι ψήφισαν.

Στη Συκιάδα ειδικά ο κ. Δήμαρχος δε δίστασε να προβεί και σε επικίνδυνες και πρωτόγνωρες λογικές, κάνοντας λόγο ότι αποτελεί δυστύχημα για την περιοχή των δύο χωριών, η κήρυξη του ενάλιου χώρους τους ως αρχαιολογικού.

Κάλεσε δε τους κατοίκους, να αγωνιστούν μαζί του, για να αποχαρακτηριστεί ένα σημαντικό του μέρος, δείχνοντας έτσι όχι μόνο την κοντόφθαλμη πολιτική της παράταξής του και του ίδιου που αδυνατούν να δουν τα πλεονεκτήματα μιας περιοχής με αρχαιολογικούς θησαυρούς, αλλά και την προσήλωσή τους στην υπεράσπιση των συμφερόντων των ιχθυοκαλλιεργητών, αφού μίλησαν ευθαρσώς, με πίκρα, για το γεγονός της μη συμβατότητας του χαρακτηρισμού της περιοχής ως αρχαιολογικής με τη δράση μέσα στους κόλπους ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων.

Συμπαραστάτης και μάλιστα ένθερμος αυτής της πολιτικής, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Παπαληός, ο οποίος και στις δύο συνελεύσεις έπλεξε το εγκώμιο του νέου δημάρχου για το πολιτικό του θάρρος… να κηρύξει την έναρξη λιτότητας για τους δημότες μας, ενώ το όλο σκηνικό παρακολουθούσε αμήχανα η αξιωματική αντιπολίτευση, μη έχοντας εναλλακτική λύση και η ίδια .

Η παράταξή μας, συνεπής όπως πάντα στις θέσεις της και στις δύο συνελεύσεις διά του επικεφαλή της Μάρκου Σκούφαλου, έβαλε το ζήτημα ότι τα τοπικά συμβούλια θα πρέπει στο ακέραιο να πάρουν κατ’ ελάχιστο τα χρήματα που ζητούν ως τεχνικό πρόγραμμα που σημειωτέων, είναι λεφτά που τους ανήκουν και τα δικαιούνται με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια κατανομής της ΣΑΤΑ.

Δεύτερον, να ζητηθεί από την κυβέρνηση έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από τους εθνικούς ή παρακρατημένους παράνομα πόρους και όχι τα βάρη να πέσουν και πάλι στους δημότες που θα δουν τα τοπικά τους διαμερίσματα και πάλι να φυτοζωούν με ανεκτέλεστα έργα.

Ιδιαίτερα στη Συκιάδα, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης και επί τετραετία τοπικός σύμβουλος Κωστής Μαυρέλος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Αγωνιστική Πρωτοβουλία να δώσει περίοδο χάριτος ούτε για μια στιγμή, αφού στοιχειώδη δικαιώματα όπως αυτά της παιδείας με το σχολικό κτίριο, της υγείας με το δημοτικό ιατρείο και πολλά άλλα είναι χρονίζοντα, έχουν αποτελέσει πεδία εμπαιγμού από άλλες δημοτικές αρχές και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης θεωρούμε ότι πολύ σύντομα έπεσαν οι μάσκες, πολύ σύντομα θα φανεί το λάθος όσων εμπιστεύτηκαν τη νέα δημοτική αρχή , εγκλωβιζόμενοι στις ψεύτικες ελπίδες ή στον κομματικό τους πατριωτισμό ,που δεν τους επέτρεψε να δουν το συμφέρον τους.

Ωστόσο εμείς θα πράξουμε και ήδη πράττουμε το καθήκον μας, πιστοί στο μόνο δρόμο που έχουμε μπροστά μας.

Να αγωνιστούμε μαζί με τους δημότες μας, να πιέσουμε για να ανατραπούν τα σχέδια της δημοτικής αρχής, να παλέψουμε ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί και στη διανυόμενη τετραετία, για να δημιουργηθούν οι πολιτικές συνθήκες ώστε να εκπληρωθεί η αλλαγή του φθαρμένου πολιτικού σκηνικού στο δήμο μας, που δυστυχώς κι αυτή τη φορά δεν έγινε κατορθωτό.

No comments: