Friday, March 30, 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης, με γνώμονα το γεγονός ότι οι τοπικές εκλογές έχουν και πρέπει να έχουν πολιτικό χαρακτήρα, παρακολουθώντας επίσης το επικοινωνιακό περιβάλλον που πάει να στηθεί και προκειμένου οι συμπολίτες μας να έχουν πλήρη ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν καταθέτει την παρακάτω πρόταση και τις ακόλουθες σκέψεις ως απόρροια αυτών που ακούμε και βλέπουμε.
  1. Καλεί τις άλλες παρατάξεις σε κοινή εκδήλωση σε χώρο που θα μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας ,πχ ΠΕΚΕΒ, όπου οι υποψήφιοι δήμαρχοι με ένα ακόμα πιθανόν στέλεχός τους και με το συντονισμό από κάποιο ή κάποιους έγκριτους δημοσιογράφους του νησιού, θα αναπτύξουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους για τις επικείμενες εκλογές, με βάση ερωτήματα των δημοσιογράφων αλλά και του κοινού. Ο χρόνος απαντήσεων να είναι περιορισμένος μεν αλλά εύλογος δε και να μην έχει σχέση με τα γνωστά debates της τηλεόρασης.
  2. Καλούμε τις άλλες παρατάξεις να σεβαστούν κοινωνικές εκδηλώσεις προσφοράς , όπως η αιμοδοσία, που δεν πρέπει να χάνουν το υψηλό νόημά τους και να μετατρέπονται σε επικοινωνιακά τρυκ υπέρμετρου φαρισαϊσμού των υποψήφιων δημάρχων. Οι εργαζόμενοι δημότες μας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ζουν με λιγότερο ουρανό, αφού τους τον κλέβουν οι έχοντες και κατέχοντες της κοινωνίας μας, δεν περιμένουν κάποιους όψιμους διεκδικητές τίτλων για να τους μιλήσουν για τον εθελοντισμό. Είναι και αιμοδότες όποτε τους χρειαστούν, είναι και δασοπυροσβέστες, είναι και ερασιτέχνες ηθοποιοί, είναι και στις πρώτες γραμμές του κοινωνικού αγώνα, δεν τα ανακάλυψαν όλα παραμονές εκλογών.
  3. Στο ίδιο μήκος κύματος τους καλούμε να σέβονται τη νέα γενιά τη βιοποριστική αλλά και πολιτιστική δίψα της. Οι νέοι μας είναι δυστυχώς αυτοί που μαστίζονται από την υψηλή ανεργία, είναι αυτοί που τα αντιασφαλιστικά μέτρα των κυβερνήσεων του δικομματισμού τους οδηγούν σε ένα ανασφάλιστο μέλλον των 68 και 70 ετών αφυπηρέτησης από τον ενεργό βίο, είναι αυτοί που πάνω τους εφαρμόζονται οι νέες εργασιακές σχέσεις της μερικής απασχόλησης, των τοπικών συμφώνων, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων τύπου Stage χωρίς ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη, των δίμηνων και τετράμηνων ή οχτάμηνων συμβάσεων, είναι αυτοί που μένουν μήνες απλήρωτοι ακόμα και από αυτές τις μεσαιωνικού τύπου εργασιακές σχέσεις, είναι αυτοί που βιώνουν το δράμα μιας εκπαίδευσης των πτυχιούχων άνεργων. Αυτό το τοπίο σε ένα μέρος του αφορά τους νέους που απασχολούνται στο δήμο Ομηρούπολης, αφορά αυτούς, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, που ψήφισαν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης όταν μόνο ο Γιώργης Παντελίδης τα καταψήφιζε εκ μέρους της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας.
  4. Αυτό το τοπίο το έχουμε αντιπαλέψει σε δρόμους, σε πλατείες σε εκατοντάδες διαδηλώσεις στο νησί μας και αλλού. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είδαμε τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Παπαληό, τον υποψήφιο των «Πολιτών Ομηρούπολης» κ. Μούνδρο, τον οποιονδήποτε φέρελπη μεσσία θα εμφανιστεί στο δήμο μας. ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ όλοι αυτοί δεν κατήγγειλαν τις πολιτικές των κυβερνήσεων που έχουν οδηγήσει τη ζωή των νέων ανθρώπων σε ένα αβέβαιο μέλλον.
  5. Κατανοούμε τις επικοινωνιακές τους ανάγκες. Κατανοούμε την αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν μαζί μας σε επίπεδο θέσεων, προτάσεων, αξιών και οραμάτων. Καταλαβαίνουμε ότι η χλιδή είναι σύμφυτη με την επίδειξη και τη «φιλανθρωπία», που δε γνωρίζει το «κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό».Ας προσπαθήσουν όμως με αυτές τις «Αμερικανιές» να μην προκαλούν τη νοημοσύνη μας, να μη μας εμπαίζουν με αφιερώσεις στη νεολαία που την ποδοπατούν καθημερινά και με χρήση καταξιωμένων καλλιτεχνών που λειτουργούν άθελά τους ως άλλοθι.

No comments: