Friday, March 30, 2007

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης καταγγέλλει τους γνωστούς κύκλους της Λαγκάδας και τα γνωστά πρόσωπα που ενέχονται σε νέους τραμπουκισμούς σε βάρους το εκλεγμένου πλέον τοπικού μας συμβούλου Στέλιου Πασαλούκου.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής των εκλογών, άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές στην κεραμοσκεπή, στην κεραία τηλεόρασης και στον ηλιακό θερμοσίφωνα που ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Αν σ’ αυτά προστεθεί το κυριότερο, που είναι η ψυχική οδύνη, μετά και την πρόσφατη επίθεση εναντίον του από τον ιχθυοκαλλιεργητή Μικέ Χαβιάρα, γίνεται αντιληπτό, ότι πρόκειται για κατά συρροή εγκλήματα που έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε είναι γνωστή η κοινωνική δράση του τοπικού μας συμβούλου τόσο στα πολιτικά δρώμενα όσο και ως μέλος του τοπικού συλλόγου οικολογίας και προστασίας της Λαγκάδας.

Καλούμε για τελευταία φορά τα πολιτειακά όργανα, αστυνομία και εισαγγελία να ασκήσουν με αυστηρότητα τα διωκτικά τους καθήκοντα, αφού έχουν στα χέρια τους μηνυτήριες αναφορές προφορικές και γραπτές του τοπικού μας συμβούλου. Τους καλούμε όχι μόνο να περιφρουρήσουν την έννομη τάξη αλλά και να προστατέψουν τον Στέλιο Πασαλούκο και την οικογένειά του. Οτιδήποτε συμβεί από δω και στο εξής εμπεριέχει και δικές τους ευθύνες αν ολιγωρήσουν.

Καλούμε τις πολιτικές παρατάξεις του δήμου μας, τα πολιτικά κλόμματα, να πάρουν δημόσια θέση και συγκεκριμένα το νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Μαλαφή που στις τάξεις των οπαδών του ανήκουν αυτά τα άτομα-συγγενικό πρόσωπο του δράστη της επίθεσης ήταν στο ψηφοδέλτιό του και εξελέγη- να ασκήσει την επιρροή του αν δε θέλει να θεωρηθεί συνυπεύθυνος για τα όσα διαδραματίζονται, αν δε θέλει να αμαυρώσει τη μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή με την κάλυψη τέτοιας ποιότητας ανθρώπων.

Καλούμε τους υπόλοιπους ιχθυοκαλλιεργητές-αυτούς που τουλάχιστον διεκδικούν τίτλο σοβαρής εταιρείας- να καταλάβουν ότι εκτίθενται και οι ίδιοι μ’ αυτές τις ενέργειες, ότι δυναμιτίζεται η όποια προσπάθεια συνεννόησης.

Τέλος καλούμε τους Λαγκαδούσους να απομονώσουν αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν όνειδος για το χωριό τους, να διατηρήσουν την ηρεμία και το ήπιο κλίμα αφού η όξυνσή του το μόνο που θα προσφέρει είναι δεινά και διχασμό.

Ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο και πολιτικό μέσο, θα προσφύγουμε μέχρι και την ελληνική βουλή προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

No comments: