Friday, March 30, 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης από όσα αλληλοσυγκρουόμενα και αλλοπρόσαλλα μπόρεσε να καταλάβει από την ανακοίνωση της παράταξης «Πολίτες Ομηρούπολης» για τη γνωστή υπόθεση των ανεμογεννητριών έχει να παρατηρήσει τα εξής:

  • Το Αίπος με τις σταχτιές πέτρες του, τις αστιφίδες του και τους βράχους του, δεν είναι οικόπεδο για να δοθεί αντιπαροχή.
  • Να σας εξηγήσουμε τη ρήση του Μακρυγιάννη «Για τούτα πολεμήσαμε μωρέ…», δεν πρόκειται να την καταλάβετε, είναι εκτός του αξιακού σας συστήματος.
  • Ο εθνικός χώρος, με την ορολογία της διεθνούς πολιτικής, αφού θέλετε να μας κάνετε και μαθήματα, ορίζεται ως γη, θάλασσα και αέρας. Και το χατίρι να σας κάνουμε ότι ο αέρας δεν είναι φυσικός πόρος, που είναι, τα μεγαθήρια του «Ρόκα» θα ίπτανται; Δε χρειάζονται γη για να εγκατασταθούν; Γι αυτό επιμένουμε, δώσατε μαζί με τη συμπολίτευση του δήμου, «γη και αέρα.»
  • Τελικά τι είναι για σας το Αίπος; Φυσικό περιβάλλον που πρέπει σύμφωνα με τα λεγόμενά σας να προστατευτεί ή βράχοι και πέτρες με κάποιους αναλώσιμους τσοπάνηδες; Άραγε σας έχει απασχολήσει ποτέ πόσες οικογένειες τσοπάνηδων έζησαν και εξακολουθούν να ζουν απ’ αυτές τις ξεροτρόχαλες πλαγιές του βουνού ή αυτά είναι έξω από τα master plan της επιχειρηματικής λογικής σας;
  • Εκτός από το μέτρημα των χρημάτων του «Ρόκα» για το «καλό μας» σας έχουν απασχολήσει σημασιολογικά λέξεις όπως, τοπίο, αισθητική της φύσης, ιστορική μνήμη, προγονικές κλήσεις και παρακαταθήκες;

  • Πότε αποκτήσατε αυτούς τους προβληματισμούς για τις μελέτες της επένδυσης, για τις πάνω από 20 εγκρίσεις, για τους δημότες μας που πρέπει να σταθμίσουν τα υπέρ και τα κατά, όταν με περισσή προθυμία σηκώνατε το χέρι σας μετά τα σεμινάρια που σας έγιναν στην Αθήνα ή κατόπιν αυτού; Δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα εκτός των άλλων και από τη βιασύνη σας, που μεγιστοποιεί την ακατανόητη για άλλους ή κατανοητή για μας ευπιστία σας;

  • Ποια οικονομικοτεχνική μελέτη σας παρουσίασαν οι επενδυτές για 100 νέες θέσεις εργασίας και πώς δεσμεύτηκαν ότι θα είναι μέχρι τέλους εργασιακού βίου; Επειδή απλά σας το είπαν; Γνωρίζετε ότι πρόκειται για αυτοματοποιημένα συστήματα που ελέγχονται κεντρικά και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται από συνεργεία της μητρικής εταιρείας ή με κατά τόπους συμβάσεις έργου όποτε και εάν προκύψει πρόβλημα;
  • Γιατί κακίζετε την παράταξή μας, που αποκαλύπτει ότι τα «τριάντα αργύρια» που θα εισπράττει ο δήμος μας ,θα προέρχονται από τις τσέπες μας μέσω των τιμολογίων της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ; Επειδή εσείς υποκύπτετε στα «καθρεφτάκια» των σύγχρονων Κολόμβων πρέπει να ακολουθήσουμε κι εμείς τη στέγνια των δικών σας κελευσμάτων και της χρηματιστηριακής σας λογικής;
  • Όταν μια ανεμογεννήτρια αυτού του τύπου, χρειάζεται εκχερσώσεις δεκάδων κυβικών, αντίστοιχα κυβικά μπετόν για τη θεμελίωση, ζωτικό χώρο που ξεπερνά τα 500 τμ, δρόμους πρόσβασης και επιπεδοποίηση του περιβάλλοντος χώρου και όλα αυτά επί 187, εσείς επιμένετε να γράφετε στην ανακοίνωσή σας, ότι δε διαπιστώνετε σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον; Ή μήπως είδατε την ανύπαρκτη χωροταξική μελέτη που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ξέφραγο αμπέλι;
  • Γιατί εσκεμμένα εξακολουθείτε να ταυτίζετε την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών», που είναι μια συμπαράταξη και συσπείρωση ανθρώπων αγωνιστών με ποικίλες απόψεις και φυσικά κίνηση που δρουν μέσα της και οι κομμουνιστές, με το ΚΚΕ; Σας είπαν οι επικοινωνιολόγοι σας ή κάποιοι αφελείς της παράταξής σας ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα μας ή μήπως έχει να ντραπεί για κάτι ο υποψήφιος δήμαρχός μας; Νομίζετε ότι βρισκόμαστε στη μετεμφυλιακή εποχή ή δε μας γνωρίζουν οι δημότες μας από τη συνεπή δράση μας στο πλευρό τους, ώστε να σκιαχτούν από τα αντικομουνιστικά σύνδρομα που θέλετε να καλλιεργήσετε, πιστοί στις παραδόσεις του κομματικού σας χώρου; Θα διαψευστείτε οικτρά κι εσείς και οι συμβουλάτορές σας.
  • Σας πληροφορούμε ότι μείνατε μόνοι στη σύμπραξη των προθύμων. Εσείς, ανίκανοι να ανιχνεύσετε την ουσία της ζωής, ο «Ρόκας» με τις πλάτες της κεντρικής εξουσίας, και η θλιβερή δημοτική αρχή. «Κομμουνιστικοί δάκτυλοι» όπως …ο τέως υπουργός κ. Κοτσακάς, ο σύλλογος οικολογίας, επώνυμοι και ανώνυμοι συμπατριώτες μας, εκφράζουν παρεμφερείς και παραπλήσιους προβληματισμούς με την κίνησή μας, καταθέτουν τη δική τους αγωνία- έστω και από άλλη σκοπιά- για την κατίσχυση του μέτρου και της αρμονίας.
  • Σας αναγνωρίζουμε το ελαφρυντικό να μας μέμφεστε για επαναστατικές ασκήσεις, εσείς οι μονίμως απόντες από οποιαδήποτε διεκδίκηση δικαιωμάτων, ονείρων, ζωής. Έχετε δίκιο να μην κατανοείτε τις πράξεις του αγώνα μας, αφού όταν «καπνίζανε τα σπίτια μας», χρόνια τώρα, εσείς ασχολούσαστε με το σαρκίο σας. Και τώρα, εκ του ασφαλούς θα σώσετε την Ομηρούπολη….
  • Εμείς πάντως πιστοί σ’ αυτό που ταχθήκαμε, δώσαμε μια πρώτη απάντηση την Κυριακή με τη συμβολική κινητοποίησή μας.

Κλείνοντας θεωρούμε ότι οι δημότες μας, έχουν την ευκαιρία για άλλη μια φορά να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα. Να κατανοήσουν ότι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από δύο παρατάξεις, συγκοινωνούντα δοχεία, που θεωρούν το δήμο και τους ανθρώπους του αντικείμενα αγοραπωλησιών. Πρέπει να απαντήσουν στην πολιτική πρόκληση, να γυρίσουμε σελίδα και το όνειρο να μην είναι μόνο δικαίωμα αλλά να γίνει και πραγματικότητα.

1 comment:

Anonymous said...

συγχαρητήρια για τις κινητοποιήσεις σας, το άρθρο είναι καταπέλτης, για τα ίδια αγωνιζόμαστε εδώ στο Μωριά εδώ και τέσσερα χρόνια.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ
www.troizhna.blogspot.com