Thursday, March 22, 2007

Ανακοίνωση σχετικά με την τεχνική εταιρία

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνική Εταιρεία του δήμου προέβη στα παρακάτω:

Την Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006, ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Μάρκος Σκούφαλος επισκέφθηκε το δήμαρχο Ομηρούπολης κ. Παπαληό με το χαρακτήρα της παράστασης διαμαρτυρίας, για την κωλυσιεργία που παρατηρείται στο θέμα της πληρωμής των εργατών της Τεχνικής Εταιρείας που έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης.

Του τόνισε, ότι είναι πλέον απαράδεκτη αυτή η λογική και πολιτική στάση της αδράνειας αφού αποδείχτηκε μετά την επίσκεψη του στελέχους μας Αντώνη Παντελόγλου, με εργαζόμενους της Τεχνικής σε εφορία και ΙΚΑ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, ότι αν δοθούν γύρω στα 40000 ευρώ στην εφορία και 50000 ευρώ στο ΙΚΑ, παίρνονται τα απαραίτητα παραστατικά για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι άμεσα τα δεδουλευμένα τους. ¨Όπως δηλώθηκε επίσης στο στέλεχός μας, το ΙΚΑ για δύο μήνες δεν οχλήθηκε από τη δημοτική αρχή.

Με βάση τα παραπάνω απαιτήθηκε εκ μέρους της παράταξης άμεσα να δεσμευτεί για εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν σε λύση εδώ και τώρα.

Η δέσμευση του δημάρχου ήταν ότι θα κινηθεί στη βάση αυτών των εξελίξεων ,ώστε από την επόμενη βδομάδα να αρχίσει η διαδικασία αποπληρωμής των εργατών, γεγονός που τον καθιστά υπόλογο για πολλοστή φορά, αν αθετήσει τις δεσμεύσεις του. Η κίνησή μας δέχτηκε να μετέχει σ’ αυτές τις επαφές με τις υπηρεσίες με στέλεχός της, για να επιδιωχθεί η μέχρι τέλος τήρηση των συμφωνηθέντων.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, του τονίστηκε η κατάφωρη αδικία που επιχειρείται από τη δημοτική αρχή στο πρόσωπο του εργαζόμενου της Προμηθευτικής Εταιρείας Βαγγέλη Καλαγκιά ,με μια σειρά ασύστολα ψεύδη που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα στελέχη της παράταξης, τα οποία από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων μαζί και με το δημοτικό μας σύμβουλο Γιώργη Παντελίδη.

Έγινε επίσης αναφορά στο πολιτικά απαράδεκτο γεγονός, να εμπλέκονται εργαζόμενοι με την όποια κομματική τους ταυτότητα που είναι δικαίωμά τους, στα πολιτικά παιχνίδια της δημοτικής αρχής και των «Πολιτών Ομηρούπολης», για το ποιος από τους δύο θα είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση αν η δημοτική αρχή ψάχνει υποκινητές ας ψάξει να τους βρει στη δική της αντιλαϊκή πολιτική.

Κλείνοντας, ως παράταξη θεωρούμε, ότι αυτό που αξίζει να προσεχτεί από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σχετικά με τα πρόσφατα πολιτικά δρώμενα, είναι τα «πολιτικά καρφώματα» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην Ομηρούπολη, το οποίο, αφού υπήρξε ο πολιτικός αιμοδότης της σημερινής δημοτικής αρχής, άρα χρεώνεται ακέραια τις ευθύνες και για τη σημερινή κατάσταση, άλλαξε ρότα, ένα μεγάλο κομμάτι του, και στηρίζει πλέον την Παράταξη των «Πολιτών Ομηρούπολης» με υποψήφιο τον κ. Μούνδρο, άσχετα αν οι τελευταίοι παρουσιάζονται ότι προήλθαν από παρθενογένεση και άσχετα αν ο σημερινός δήμαρχος εξακολουθεί να επιδιώκει το χρίσμα.

Είναι λοιπόν σημαντικό οι δημότες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για το ποιοι είναι οι ανεξάρτητοι και ποιοι όχι, για το ποιοι κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους προκειμένου να τους αποπροσανατολίσουν, για το ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά, αλλά και για το ποιοι τους κοιτάζουν κατάματα και τους λένε την αλήθεια, με κύριο στόχο να δράσουν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.

Τους καλούμε να σκεφτούν λοιπόν με ανοιχτό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά ώστε να υπερψηφίσουν αυτούς που πάντα ήταν δίπλα τους με ανιδιοτέλεια και ήθος, αυτούς που δε διετέλεσαν ΠΟΤΕ φερέφωνα των κομμάτων εξουσίας και των αντιλαϊκών τους πολιτικών.

No comments: