Saturday, July 28, 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΔΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ενώ καπνίζει ακόμα η ΒΔ Χίος, ενώ γίνανε στάχτη 15000 στρέμματα, η δασική υπηρεσία εφαρμόζοντας προφανώς τους εμπρηστικούς νόμους του δικομματισμού, ανοίγει την πόρτα για την οικοπεδοποίηση της Κλειδούς στην εταιρεία TERRA NORΜA AE , που επιτέλους αναγνωρίστηκε ως ο επίμαχος αγοραστής ενός μεγάλου μέρους της περιοχής, προκειμένου να ξετυλίξει τα επενδυτικά της σχέδια.

Αποχαρακτηρίζονται 19,5 στρέμματα δάσους – η αγορά αφορά πάνω από 200- για να περάσει το αδηφάγο κεφάλαιο, για να παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος μετά τις τρεις φωτιές, για να καταστραφεί το περιαστικό δάσος του Βροντάδου που ξεδιψά κυριολεκτικά και μεταφορικά τους συμπολίτες μας, γιατί έτσι κελεύουν οι νεόκοποι προύχοντες που στηρίζει και υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση.

Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης» εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τις πολιτικές που κατάντησαν τη μάνα –γη εμπόρευμα, καταγγέλλει όλες τις κυβερνήσεις που διαχρονικά βιάζουν τη φύση και την παραδίδουν στο Θεό του κέρδους, που έχουν μαυρίσει τη ζωή μας και τη ζωή των επόμενων γενεών.
Τρεις μέρες μόνο πέρασαν από τη συνέντευξή μας που έγινε στο συγκεκριμένο χώρο για να δείξουμε τη σημασία που του δίνουμε και επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο τραγικό τρόπο.

Θεωρούμε ότι πλέον δε χωράνε μισόλογα από κανέναν. ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα στην πράξη να αποδείξει ο καθένας αν σέβεται αυτά που διακηρύττει. Οι θεωρίες από πηγές της εταιρείας περί οικολογικής αξιοποίησης δεν είναι μόνον εκ του πονηρού είναι σκόπιμες και υποβολιμαίες.
  • Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης καλεί τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο ΔΣ για να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις ώστε να ασκηθούν ενστάσεις στη βάση των ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ για την αναγόρευση της περιοχής ως προστατευόμενης.
  • Καλεί τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο ίδιο πνεύμα να επέμβει και να αποδείξει ότι η οδύνη της για τις πρόσφατες πυρκαγιές στο νησί μεταφράζεται σε έργα για την προστασία του φυσικού μας πλούτου.
  • Καλεί τους τοπικούς βουλευτές να υπερβούν τις εμπρηστικές πολιτικές των κομμάτων τους και να συνταχθούν με το κοινό αίσθημα για την προστασία της Κλειδούς πράττοντας τα δέοντα προς όλες τις κατευθύνσεις.
  • Καλεί όλους τους μαζικούς φορείς να κινητοποιηθούν για να μπει ένα οριστικό τέρμα στις ορέξεις τσιμεντοποίησης της περιοχής, καλεί όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα άμεσα.
Ως παράταξη ξεκινάμε σειρά παραστάσεων διαμαρτυρίας και επαφών, επιδιώκουμε την κοινή δράση με όλους που θα δίνει μια πρώτη απάντηση σε όσους τη ζωή μας κατάντησαν τοπίο στην ομίχλη.
Σήμερα η Κλειδού, αύριο ο Τρυπατές, το Αίπος…… ΤΩΡΑ είναι η ώρα της δράσης.

No comments: