Thursday, July 26, 2007

Η δράση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας

Εισήγηση της Κλαίρης Κωστάλα από τη Συνέντευξη Τύπου 25/7/07

Από τις εκλογές και μετά η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης έχει αναπτύξει πολυμέτωπη δράση αποδεικνύοντας και στην πράξη ότι εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις και τις αρχές μας και υπηρετώντας επάξια τα συνθετικά του ονόματός μας, αγωνιζόμαστε, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, κινούμενοι πάντα επάνω σε έναν και μοναδικό άξονα: την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών μας.
- Η δράση μας καταγράφεται με συνεχείς παρεμβάσεις στο δήμαρχο και το Δ.Σ. με επιστολές και αιτήματα για θέματα για τα οποία είναι απαραίτητο να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα.
- Συνεχής επικοινωνία με τους πολίτες και με φορείς, προκειμένου να καταγράφουμε και να μεταφέρουμε αιτήματα, προβλήματα ανζητώντας συνεχώς λύσεις. Διοργάνωση συναντήσεων με φορείς και συλλόγους προσεγγίζοντας σφαιρικά τα θέματα.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:
1. Συνεχείς παρεμβάσεις και πίεση μέσα από επιστολές σε αρμόδιες αρχές για δασοπροστασία και προστασία του περιβάλλοντος, όπως εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνάντηση με εθ. Δασοπυροσβέστες, παρεμβάσεις για προστασία Κλειδούς και Αίπους.
2. Παρακολούθηση και έλεγχος της λειτουργίας των οργανισμών του Δήμου, παρά την άρνηση της δημ. αρχής να έχουν εκπροσώπηση οι αντιπολιτεύσεις
3. Διοργάνωση συνάντησης με εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων και καταγραφή των αναγκών των σχολείων μας. Αποστολή σχετικών επιστολών σε Δήμο, νομαρχία και περιφέρεια.
4. Παρέμβαση στον περιφερειάρχη με κατάθεση υπομνήματος
5. Κλείνοντας αναφέρουμε επιγραμματικά παρεμβάσεις και θέματα που θέσαμε υπόψιν του ΔΣ, θέτωντας ουσιαστικά και τη δημ. Αρχή προ των ευθυνών της για: την προστασία των δασών μας, τη λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση αλιέων και κτηνοντρόφων του Δήμου μας, τη διεκδίκηση πόρων για συνέχιση των προγραμμάτων Βοήθεια στο σπίτι, την ολοκλήρωσηκαι βελτίωση της αποχέτευσης, τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού, την οριστική λύση της πληρωμής των εργαζομένων στην ΤΕΔΒ, το ξεκαθάρισμα των οικονομικών του Δήμου και την προστασία της Κλειδούς .

Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Καλούμε τους δημότες σε εγρήγορση, τους δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε εδώ για να ασκούμε έλεγχο και πίεση για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου προς όφελος των πολλών.

No comments: