Wednesday, July 25, 2007

Μ. ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ: "ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ!"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ Δ. ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΛΕΙΔΟΥ 25/7/2007

Αγαπητοί φίλοι,
Εκ μέρους της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας δημοτών Ομηρούπολης θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας εδώ. Αντιλαμβάνεστε πιστεύω ότι η επιλογή του χώρου δεν έγινε τυχαία, είναι ένα πρώτο σημαινόμενο.Τούτες τις μέρες ο λαός μας εξακολουθεί να θρηνεί τα παιδιά του που πότε είναι πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες, πιλότοι των καναντέρ οι οποίοι θυσιάζονται στο Μολώχ της φωτιάς.

Άποψή μας είναι και την έχουμε γραπτώς διατυπώσει και διακηρύξει ότι οι φωτιές έχουν ονοματεπώνυμο: Είναι οι πολιτικές του δικομματισμού, των δύο κομμάτων εξουσίας που υπηρετούν συμφέροντα των οικοπεδοφάγων, των διάφορων ιδιοκτητών δασικής γης που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και επικαλούνται χαρτιά της εποχής του Ομέρ-Βρυώνη, είναι η πολιτική που θεωρεί τη γη εμπόρευμα. Είναι οι δασοκτόνοι νόμοι που αποχαρακτηρίζουν χιλιάδες στρέμματα δασικής γης, οι δικομματικές λογικές που θέλουν να αναθεωρήσουν το άρθρο 24 για να παραδόσουν ακόμα περισσότερα δάση στους μεγαλοεπενδυτές, στην αδηφάγα ελεύθερη αγορά τους.

Επιλέξαμε λοιπόν αυτόν τον χώρο που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα τέτοιων συμφερόντων, που εχει καεί τρεις φορές, που κάθε ρέμα του είναι πληγωμένο με σκουπίδια, κουζίνες, ψυγεία, αυτοκίνητα, που αποτελεί με το Αίπος και τον Τρυπατέ ένα σύνολο ανάσας ψυχής, τη δεξαμενή πόσιμου νερού όχι μόνο του δήμου μας, το χώρο περιβαλλοντικών δράσεων που αφορούν τα λίγα χρόνια που λειτουργεί το ΚΠΕ κάποιες χιλιάδες παιδιά, το χώρο που εξακολουθεί παρ΄όλα τα πάθη του να φιλοξενεί όχι μόνο μια αξιόλογη πανίδα και χλωρίδα αλλά μύθους, παραδόσεις, μνήμες.

Απέναντι λοιπόν στην ολιγαρχία του πλούτου, απέναντι στις κυβερνήσεις τους, απέναντι στις ορέξεις τους να πατήσουν πόδι υψώνουμε τείχος μέγα γι΄αυτό είμαστε σήμερα εδώ, γι΄αυτό καλούμε σε επαγρύπνηση τους δημότες μας για να εξακολουθήσουν οι αγελούδες της Κλειδούς το χορό τους.

Αγαπητοί φίλοι,
Εάν θέλει κανείς να αποτυπώσει με δυο λόγια το βίο και πολιτεία της σημερινής δημοτικής αρχής που υπηρετεί τον ένα πόλο του δικομματισμού, τον κυβερνητικό, από τη σκοπιά της δικής μας φιλοσοφίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρκούν δυο λέξεις: Δυστυχώς Δικαιωθήκαμε.

Προεκλογικά είχαμε προειδοποίησει τους δημότες μας να μην περιμένουν τίποτα από παρατάξεις που είναι ιμάντες μεταφοράς της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας, από παρατάξεις που λειτουργούν ως το μακρύ χέρι αυτής της εξουσίας, που ο λαός γι΄αυτούς είναι η μεγάλη δεξαμενή που θα τους χρηματοδοτεί τα έργα τους. Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη του δημότη, ότι θα ήταν οι πλασιέ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, ότι θα κουκούλωναν τα πάθη και λάθη των προηγούμενων δημοτικών αρχών, γιατί είναι πάθη και λάθη του συστήματος που υπηρετούν, είναι πάθη και λάθη που τους δίνουν τη δυνατότητα να υπάρχουν.

Είχαμε επιστήσει την προσοχή στους δημότες μας να αντιληφθούν το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν αυτοί που είναι οι παρατρεχάμενοι της εξουσίας άσχετα αν είναι γαλάζια ή πράσινη, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να αντισταθούν, να αγωνιστούν, να νιώσουν τον πόνο και τον καημό του μισθωτού, του συνταξιούχου, του υπάλληλου, του νεολαίου. Να απαιτήσουν τα χρήματα που τους ανήκουν από τη κυβέρνηση. Η καρδιά δυστυχώς και το μυαλό τους χτυπά σε ευθεία σύνδεση με το τι κελεύει η κεντρική εξουσία και ο πόλος του δικομματισμού που κυβερνάν.

Γνήσιο τέκνο αυτής της πολιτικής αποδείχτηκε η δημοτική αρχή του κ.Μαλαφή και φυσικά – επειδή συζητάμε με όλους ανεξαιρέτως τους δημότες μας, επειδή ζούμε τις αγωνίες τους, λέμε τα ξαναμετανιώματα νεκρούς δεν ανασταίνουν.

Απόρροια αυτής της πολιτικής είναι:
  • Οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη κατά 6,4% και στα πάγια μέχρι και 200%
  • Τα κουτσουρεμένα στο μισό τεχνικά προγράμματα
  • Οι φτωχές παροχές υπηρεσιών σε σκουπίδια, αποχέτευση κλπ.
  • Η ανυπαρξία προγράμματος σχολικής στέγης και ιδιαίτερα αναφορικά με το συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου, που βρίσκεται στις καλένδες.
  • Η σύμπραξη της Δημοτικής Αρχής με τους Πολίτες Ομηρούπολης και την ΠΑΚ – Νέα Πορεία για να γίνει η επέλαση των 187 ανεμογεννητριών στο Αίπος από την εταιρεία Ρόκας.
  • Η ίδια σύμπραξη για να γίνει το τουριστικό χωριό του Αίπους Μον Παρνές, εξυπηρετώντας αυτή τη φορά άλλο επενδυτή
  • Το κουκούλωμα που παρατηρείται με την ΕΔΕ και τα οικονομικά του Δήμου, η θυματοποίηση των υπαλλήλωντου Δήμου που τα χαμένα τους ασφαλιστικά μαζί με τα δάνειά τους έχουν μπει στη σειρά αναμονής του κ. Δημάρχου με ό,τι αυτό σημαίνει.
  • Η ανυπαρξία έργου στον Πολιτισμό, στην ενίσχυση των σωματείων, στην προσπάθεια ανέλιξης αυτού του τόπου (ΚΠΕ).
  • Η παγιωμένη αίσθηση στους δημότες μας ότι άλλη μια τετραετία χάθηκε
  • Η αίσθηση ότι ένα νέο ιερατείο συστήνεται περί τη δημοτική αρχή με παλιά και νέα υλικά, με ημέτερους και παρατρεχάμενους
  • Η μονοκαλλιέργεια των έργων με απευθείας αναθέσεις αντί για δημοπρατήσεις.
  • Η αθέτηση των συμφωνιών για την τεχνική εταιρεία με αποτέλεσμα από το Μάρτη που θα πληρώνονταν να βρισκόμαστε στον Ιούλιο με υποσχέσεις για Αύγουστο και με δίκες πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων της παράταξής μας στο χορό μόνο για να βοηθήσουν.

Φίλες και φίλοι
Ως παράταξη δεν είμαστε μοιρολάτρες. Θεωρούμε ότι η πράξη μας το αποδεικνύει. Όλο αυτό το διάστημαδώσαμε μάχες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για να προωθήσουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας. Ωστόσο πρέπει να πούμε ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή των δημοτών μας, η δική τους δράση και αγώνας. Πρέπει η δημοτική αρχή να νιώθει την πίεση από το βήμα του λαού. Μόνο τότε θα αναγκάζεται να αλλάξει ρότα. Πάνω από όλα όμως χρειάζεται οι δημότες μας να αποκτούν πολιτική πείρα, να βγάζουν τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα, όχι μόνο στις τοπικές εκλογές αλλά και στις εθνικές για να αλλάζουν οι συσχετισμοί υπέρ της παράταξής μας στη δική μας περίπτωση. Πολλά θα είχαν αποφευχθεί αν σήμερα η Αγωνιστική Πρωτοβουλία ήταν στη δημοτική αρχή. Αυτό πρέπει να είναι η παρακαταθήκη για τα μελλούμενα, ώστε να μη γίνουν τα ίδια λάθη.

No comments: