Wednesday, July 4, 2007

Ανοικτή Επιστολή μελών της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης

Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Ομηρούπολης

Κύριε Πρόεδρε.
Με αφορμή τη συνεδρίαση της 29/6/2007 έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής σε σχέση με τη διεξαγωγή των εργασιών και της συζήτησης του σώματος που εμπίπτει στις αρμοδιότητές σας:
  1. Εσκεμμένα ο κ. Δήμαρχος , για ίδιον πολιτικό όφελος και δίνοντας εξετάσεις στον κομματικό του φορέα, ταυτίζει επανειλημμένα την παράταξη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας με το ΚΚΕ, ελπίζοντας στην αναμόχλευση συνδρόμων καταδικασμένων τελεσίδικα στη συνείδηση του λαού μας. Για άλλη μια φορά σας υπενθυμίζουμε ότι: Η παράταξή μας συσπειρώνει δυνάμεις και πέρα από τις δυνάμεις του ΚΚΕ που αφορούν ανένταχτες προσωπικότητες από το χώρο της αριστεράς και γενικά ανθρώπους που στρατεύτηκαν να αγωνιστούν για μια άλλου τύπου τοπική αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Συσπειρώνει ανθρώπους, τίμιους και αγωνιστές από ένα ευρύ λαϊκό φάσμα με διαφορετικές ενδεχόμενα κεντρικές πολιτικές προτιμήσεις, που όμως συμφωνούν στο κύριο:
    Με ανιδιοτέλεια, με αγώνα και συνεχή δράση να προσφέρουν στον τόπο, να αλλάξουν αυτό το θλιβερό τοπίο που συνεχίζεται να υπάρχει και δυστυχώς να κυριαρχεί, με ευθύνη των δύο κομμάτων εξουσίας και όσων τα υπηρετούν.
  2. Τα ατοπήματα του κ. Δημάρχου συνεχίστηκαν όταν διέκοψε τον ομιλούντα εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Γιάννη Αμπαζή, αποκαλώντας τον «φασίστες», διαχέοντας την ανέντιμη αυτή φράση και κατηγορία όχι μόνο προς το ΚΚΕ- τι ποταπή ασέβεια και συμπεριφορά προς την Ιστορία και την ιστορική μνήμη- αλλά και προς όλους εμάς τα παρευρισκόμενα στελέχη της παράταξής μας.
  3. Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός για μας, αποτελεί μέγιστη ύβρη, γιατί στη δική μας συλλογική στάση και δράση ζωής κακιά σκουριά δεν πιάνει και εκτός αυτού, η αγανάκτησή μας θα ήταν η ίδια για οποιονδήποτε άλλο συνδημότη μας, που η κοινωνικοπολιτική του συμπεριφορά δεν ταυτίζεται με το φασισμό και θα ετύγχανε τέτοιας άπρεπης αντιμετώπισης εκ μέρους του δημάρχου.

Επειδή κύριε Πρόεδρε μείνατε αμέτοχος και απαθής σ’ αυτή την ανοίκεια επίθεση του κ. Δημάρχου που καταρρακώνει το θεσμό του δημοτικού μας συμβουλίου αλλά και τις υπολήψεις συμπολιτών μας που ορθοστατούν και ορθοβαδίζουν στη ζωή, θεωρούμε ότι έχετε την κύρια ευθύνη για την μετέπειτα άθλια εικόνα που παρουσιάσθηκε, αφού στην προτροπή του δημοτικού μας συμβούλου κ. Μ. Κούνουπα προς το δήμαρχο να ανακαλέσει αυτά που είπε, ούτε μία στιγμή δεν του ζητήσατε να πάρει πίσω τα λόγια του.
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο ρόλος σας ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι να διαφυλάσσετε το κύρος και ομαλή λειτουργία του σώματος μην επιτρέποντας τέτοιες συμπεριφορές και ιδιαίτερα όταν αυτές προέρχονται από τον κ. Δήμαρχο.
Σας θυμίζουμε δε, ότι όταν το στέλεχος της παράταξής μας Κώστας Μαυρέλος μετά το πέρας της συνεδρίασης σας εγκάλεσε για τη φράση «φασίστες», του απαντήσατε ότι «δε σας είπα εγώ, σας είπε» κάνοντας καθαρή την τήρηση απόστασης από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Η απόσταση όμως αυτή δεν τηρήθηκε μέσα στη συνεδρίαση, αντ’ αυτής μάλιστα επελέγη η λογική του Πόντιου Πιλάτου, γεγονός που μας λυπεί βαθύτατα.
Επιθυμία μας είναι η παρούσα επιστολή να διαβαστεί στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος και να αποτελέσει αφορμή για μια εποικοδομητική συζήτηση , ώστε να αποφευχθούν τα ίδια ολισθήματα.


Τα παρευρισκόμενα στη συνεδρίαση στελέχη της παράταξης:
ΠΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΧΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΡΙΜΙΖΗΣ ΜΙΚΕΣ
ΜΑΥΡΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

No comments: