Tuesday, May 1, 2007

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007

Μάης 1886, Σικάγο, Πρωτομαγιά 44, Καισαριανή, Μάης 68, Παρίσι και πλήθος σταθμοί - γεγονότα όλα αυτά τα χρόνια κάνουν την 1η Μάη, την Εργατική Πρωτομαγιά , ορόσημο στις ζωές των ανθρώπων της δουλειάς, σηματοδοτώντας κάθε φορά μια απαρχή αγώνων για καλύτερο αύριο , για ισότητα , ειρήνη , κοινωνική δικαιοσύνη.
Σήμερα αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα βεβαιωνόμαστε ότι το βιοτικό μας επίπεδο καθημερινά υποβαθμίζεται με ένα αλισιβερίσι «δούναι και λαβείν» που έχουν φροντίσει τεχνιέντως να περάσουν οι ταγοί του κόσμου μας από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο αγαθό, από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο σκαλοπάτι κάθε βαθμίδας ζωής και ανάγκης των ανθρώπων.
Η παιδεία στους δρόμους αναζητά τα χαμένα ιδανικά και όνειρα που θα εξασφαλίσουν το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα για όλους.
Η υγεία από τη μια να αγοράζεται και από την άλλη να ξεπουλά ζωές μέσα από τους δαιδάλους της γραφειοκρατίας και των ΕΔΕ.
Το κοινωνικό κράτος να οδεύει στη σφαίρα της ανυπαρξίας , και να χρησιμοποιείται από επιτήδειους για ίδιον όφελος. Πρώτο θέμα που παίζει παντού τα Ασφαλιστικά Ταμεία .
ΟΙ διορισμένες διοικήσεις κάθε φορά - γιατί το φαινόμενο δεν είναι τωρινό- ξεπούλησαν και ξεπουλούν τα χρήματά μας στο τζόγο των χρηματιστηριακών και τον μεγάλων διεθνών τραπεζών και σε τσέπες επιτηδείων . Μια ιστορία επαναλαμβανόμενη εδώ και χρόνια , που σήμερα έφθασε σαν παγόβουνο να δείχνει την κορυφή του κι έτσι βγήκε στην επικαιρότητα. Κι όλος ο ντόρος, όχι για μας ή για την ανακάλυψη της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών , απλά παίζει καλά στα ΜΜΕ και εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τους ασφαλισμένους.
Οι κυβερνήσεις παρελθούσες και σημερινές οδηγούν τον κόσμο σε μονοπάτια ανασφάλειας γιατί έτσι μόνο μπορούν να τον ελέγξουν , να τον καθοδηγήσουν και να σφραγίσουν στόματα και συνειδήσεις , να διαλύσουν κάθε θεσμό που δεν τους εξυπηρετεί .
Και όλα αυτά με ένα στόχο την υποταγή κάθε φωνής που θα πει "ΟΧΙ", την διάλυση κάθε αντίδρασης που θα απειλήσει τα κατεστημένα.

Η ανάγκη για δουλειά , για γνώση για ασφάλιση για αξιοπρεπείς αυξήσεις μισθών, για κοινωνική δικαιοσύνη είναι προβλήματα -αγκάθια στους κάθε φορά κυβερνώντες και στόχοι που πρέπει να κατακτηθούν από κάθε ένα εργαζόμενο, υπάλληλο, άνεργο, φοιτητή , μαθητή, νέο άνθρωπο , άνδρα ή γυναίκα.
Για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δήμου Ομηρούπολης η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί ένα ακόμη αγώνα
που πρέπει να δώσει μέσα από τις γραμμές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αναβάθμιση των θεσμών που την διέπουν και την καθορίζουν .
Αγώνας για χρηστή Δημόσια Διοίκηση που θα υπηρετεί τους Δημότες, για την απαλοιφή των φαινόμενων της σήψης και κακοδιαχείρισης, για να πει όχι στο ξεπούλημα των συμφερόντων του Δήμου μας σε ιδιώτες, για να φυλάξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε οικισμού του Δήμου μας σύμφωνα με τις αποφάσεις των κατοίκων του και να παραδώσει το περιβάλλον-θησαυρό , είτε θάλασσα είτε βουνό, αλώβητο στα παιδιά μας .
Με αυτές τις λίγες σκέψεις η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δήμου Ομηρούπολης χαιρετίζει τον φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2007.

No comments: