Sunday, August 26, 2007

Οι δημότες μας δεν πρέπει να διπλοπληρώσουν ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα!

Με αφορμή την απόφαση του Δ. Χίου να απαγορεύσει την είσοδο στη χωματερή στο απορριμματοφόρο του Δ. Ομηρούπολης λόγω της μη καταβολής οφειλών 91.000 ευρώ σύμφωνα με τους ίδιους, αλλά και την απόφαση του δημάρχου Ομηρούπολης να υποκύψει στον εκβιασμό χωρίς να καλέσει Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης εγκλωβισμένη στη μονήρη πολιτική της προσπαθεί μοναχικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που ανέκυψε παρόλο που η διαχείρισή του αφορά σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για πρόβλημα που προκύπτει από τις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας που έχουν καταντήσει τους Δήμους φτωχούς συγγενείς, αποστερώντας τους από χρηματοδοτήσεις ακόμη και για τα βασικά, και στρέφοντάς τους σε «λύσεις» όπως η συνεχής αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Πρόκειται για πρόβλημα που συνδέεται με τις επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων που για το φόβο του πολιτικού κόστους επί χρόνια δεν προωθούν τη δημιουργία και λειτουργία ΧΥΤΑ, για να ζούμε σήμερα φαινόμενα «σκουπιδοπόλεμου». Το πρόβλημα λοιπόν είναι απόρροια αυτών των πολιτικών και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, οι δημ. Αρχές Χίου και Ομηρούπολης, οι οποίες αποτελούν προέκταση αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών, αδυνατούν να μπουν στην ουσία του ζητήματος.

Το πρόβλημα των οφειλών έχει και άλλες παραμέτρους. Ο Δήμος Χίου είναι και εκείνος οφειλέτης. Χρωστάει νερό αλλά χρωστάει και πόρους από τα 18 χρόνια κατάληψης του Θόλους, περιοχής που ανήκει στο Δ. Ομηρούπολης, το οποίο εκμεταλλεύεται χωρίς να του ανήκει. Επομένως, δεν είναι ο Δήμος Ομηρούπολης αυτός που πρέπει να πληρώσει.

Κλείνοντας, αναφορικά με τους χειρισμούς της δημ. Αρχής τονίζουμε ότι πιστή στην αρχή της παρασκηνιακής διπλωματίας που τη διακρίνει αντί να καλέσει σε συστράτευση όλες τις παρατάξεις προκειμένου να υπερασπιστεί το δίκαιο του Δήμου μας, αλλά και την τσέπη των δημοτών μας, εξαγγέλλει καταβολή 15.000 στο δήμο Χίου και διακανονισμούς, χωρίς να εξηγεί από πού θα πληρωθούν αυτά. Ζητά διαδικασίες εκ των υστέρων, αντί να καλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος διαχείρισης του προβλήματος.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης πιστεύει ότι δεν πρέπει να δοθεί δεκάρα τσακιστή στο Δ. Χίου. Αντίθετα πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις οι οποίες θα γίνουν επί ίσοις όροις, λαμβάνοντας υπόψη τις οφειλές και των δύο πλευρών.

No comments: