Wednesday, August 1, 2007

Άμεσες ενέργειες της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας για την Κλειδού

Άμεσα κινήθηκε η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης χαρακτηρισμού – αποχαρακτηρισμού των 19,5 στρεμμάτων από τη Δ/νση δασών. Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης Μάρκος Σκούφαλος συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της δασικής υπηρεσίας και ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ παράλληλα έμαθε ότι το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης για το οποίο έγινε αίτηση αποχαρακτηρισμού από τους ιδιοκτήτες είναι αναδασωτέο.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής και τα μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών δ. Ομηρούπολης, Μάρκος Κούνουπας και Κλαίρη Κωστάλα συναντήθηκαν με το Νομάρχη Χίου, και του εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της περιοχής. Ζήτησαν – όπως έχει ήδη γίνει στο παρελθόν στο Δημοτικό Συμβούλιο – να συζητηθεί θέμα προστασίας της περιοχής σε επόμενο νομαρχιακό συμβούλιο, κάτι για το οποίο ο κ. Νομάρχης δεσμεύτηκε και έδωσε εντολή να αρχίσει η διαδικασία ετοιμασίας της ΜΠΕ, ώστε σε συνδυασμό με την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου να κηρυχθεί η περιοχή προστατευμένη με βάση Προεδρικό Διάταγμα.

Η δέσμευση από πλευράς νομ. Αυτοδιοίκησης και του ίδιου του Νομάρχη Χίου ώστε να προχωρήσει το θέμα προστασίας της Κλειδούς κρίνεται σε θετική κατεύθυνση. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι μόνον η συνεχής επαγρύπνηση και ο αγώνας των δημοτών είναι ικανά να προστατεύσουν το περιβάλλον που ζούμε.

No comments: