Thursday, September 27, 2007

Επαναλαμβάνοντας τον κακό της εαυτό η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να υποχρηματοδοτεί τα σχολεία, ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων του άλλου πόλου του δικομματισμού. Πρόσφατα έγινε και πάλι η κατανομή της τακτικής επιχορήγησης του β΄ εξαμήνου του 2007, κατανομή που προσβάλλει για πολλοστή φορά γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πασχίζουν να φέρουν το έργο τους εις πέρας μέσα σε ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια.

Στο Δήμο μας τα σχολεία και νηπιαγωγεία καλούνται να τα βγάλουν πέρα με δόσεις των 2550 Ευρώ τα δημοτικά, ενώ τα Νηπιαγωγεία με δόσεις των 800 ευρώ, στα ίδια δε επίπεδα κινούνται και οι χρηματοδοτήσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ποσά γελοία αν σκεφτεί κανείς τις ανατιμήσεις μόνο στο πετρέλαιο που θα οδηγήσει, κακώς κατά τη γνώμη μας , οι γονείς να πληρώνουν τα σπασμένα. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι συγκρινόμενο ένα σχολείο του Δήμου Ομηρούπολης με ένα της πόλης ίδιας δυναμικότητας ποσοτικά και ποιοτικά, τα δικά μας υπολείπονται κατά χίλια ευρώ.

Το γεγονός αυτό δείχνει όχι μόνο τη φτώχεια που έχουν καταδικαστεί τα σχολεία όλου του νομού αλλά και την ανισοκατανομή της φτώχειας η οποία πρέπει να σταματήσει διεκδικώντας κονδύλια από την κυβέρνηση. Ο συνδυασμός υποταγμένων δημοτικών αρχών στις θελήσεις της κυβερνητικής πολιτικής με την υπάρχουσα άθλια κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης κάνει το μείγμα εκρηκτικό.

Η Δημοτική αρχή Ομηρούπολης γνωρίζει το πρόβλημα αλλά αρκείται στον αναδιανεμητικό της ρόλο ως Πόντιος Πιλάτος, αντί να τρέξει να ζητήσει ενισχυμένες χρηματοδοτήσεις για τα σχολεία του δήμου μας. Αντ’ αυτού προσπαθεί μέσω των κυβερνητικών βουλευτών να παράξει έργο που και αποσπασματικό είναι και δε λύνει τα προβλήματα. Απόρροια και αυτής της πολιτικής της είναι ότι το έργο της νέας πτέρυγας Γυμνασίου Λυκείου, που είχε φτάσει να υπάρχουν έτοιμα και τα τεύχη δημοπράτησης, να έχει βαλτώσει, ενώ παρά το γεγονός ότι της έχει ζητηθεί από την παράταξή μας να το φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο , μέχρι στιγμής ουδέν έπραξε, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με τις φρούδες υποσχέσεις της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας ότι ο εμπαιγμός για τους δημότες της Ομηρούπολης είναι και διπλός και δικομματικός.

Ως παράταξη θα φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο αυτά τα ζητήματα για πολλοστή φορά, δεν έχουμε όμως την αυταπάτη ότι αν δεν κινητοποιηθούν οι δημότες μας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, αν δεν πιέσουν την κυβέρνηση και όσους αιρετούς αποτελούν φερέφωνα της πολιτικής της ασχέτως χρώματος, η ζοφερή κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει.

No comments: