Wednesday, September 19, 2007

Να πώς κυβερνούν!

Επιρρεπής στο ρουσφέτι αποδεικνύεται η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης. Παρά τις παραστάσεις από τους δημοτικούς συμβούλους της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης Μάρκο Σκούφαλο και Μάρκο Κούνουπα, για να μη χρησιμοποιηθούν δύο μέτρα και δύο σταθμά απέναντι στους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, και παρά τη δέσμευση του αντιδημάρχου απέναντί μας, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην τηρηθούν τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη, η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης επιλεκτικά κράτησε δύο από τους συμβασιούχους στα γραφεία.

Χωρίς να λάβουν υπόψη τις μεγάλες ανάγκες στην υπηρεσία καθαριότητας, χωρίς να τηρήσουν τη δεσμευτική προκήρυξη, και με ξεκάθαρα ρουσφετολογικά κριτήρια, επιλέγουν να αποδυναμώσουν την υπηρεσία καθαριότητας, ενώ την ίδια στιγμή εργαζόμενους που προσλήφθηκαν για το συγκεκριμένο έργο, τους δεσμεύουν σε γραφεία, χωρίς να τους αντιμετωπίζουν με τα ίδια μέτρα. Μάλιστα, μας καταγγέλθηκε ότι εργαζόμενη που διαμαρτυρήθηκε για αυτήν την άδικη αντιμετώπιση στον αντιδήμαρχο εισέπραξε τον αυταρχισμό του.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν και να πάψει να αντιμετωπίζει τους συμβασιούχους ως εργαζόμενους που τους κάνει χάρη, αλλά ως εργαζόμενους με ίσα δικαιώματα! Η εργασία είναι δικαίωμα όλων, η μερική απασχόληση δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αποτελεί ημίμετρο, παρόλα αυτά δεν πρέπει να είναι εργαλείο δημοσίων σχέσεων και ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων στα χέρια οποιουδήποτε δημοτικού άρχοντα.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται εναντίον των εργαζομένων, αλλά εναντίον των πολιτικών που τους εκμεταλλεύονται. Στόχος μας είναι να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καλούμε τέλος, το σωματείο εργαζομένων να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της αδικίας.

No comments: