Friday, April 13, 2007

Δ.Σ. 4/4/2007: Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία θέτει θέμα για την περιοχή Ρεστά.

Βροντάδος, 10 Απριλίου 2007

Tο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης, ανάμεσα σε άλλα θέματα, ασχολήθηκε και με θέματα που αφορούν:

  • στην περιοχή του Ρεστά
  • το μέλλον των εργαζομένων της Τεχνικής Εταιρείας
  • πρόταση των Πολιτών Ομηρούπολης για κλήση ορκωτών λογιστών για έλεγχο των οικονομικών του Δήμου και των νομικών του προσώπων

Για το θέμα της περιοχής Ρεστά: Το θέμα αναφορικά με την περιοχή Ρεστά τέθηκε προ ημερησίας διάταξης από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης με αφορμή το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε στην περιοχή και την πρόθεση που εκφράστηκε για δημιουργία νεκροταφείου. Ζητήσαμε να γίνουν ενέργειες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και του δήμου μας, ώστε να αποκατασταθεί και να αναπλαστεί το τοπίο και εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία νεκροταφείου στη συγκεκριμένη περιοχή που είναι αναδασωτέα, ενώ περιλαμβάνει υδατολεκάνες που αφορούν την υδροδότηση του δήμου μας και παράλληλα είναι απείρου κάλλους.

Στο ζήτημα των εργαζομένων της Τεχνική Εταιρείας: Ζητήσαμε να γίνει αμεσότατα συνάντηση με το νομικό εκπρόσωπο των εργαζομένων, ώστε να συμφωνηθεί με τη βοήθεια των δικηγόρων τους και του δήμου ο τρόπος αποπληρωμής τους σε πλαίσιο αμοιβαίων συγκλίσεων.

Στο ζήτημα των ορκωτών λογιστών: Η παράταξή μας συμφώνησε με τη φιλοσοφία αυτή, αρκεί να μην προκαταλάβει ένα μέρος της ΕΔΕ, μιας και πρέπει τα βήματα να είναι προσεχτικά και συγκεκριμένα. Δηλώσαμε ότι αναμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ, να ανακοινωθεί σε αντίστοιχο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα ασχοληθεί για τα περαιτέρω βήματα.

Για την παράταξή μας, η αξιοπρέπεια αποτελεί βασικό στοιχείο και αξία, γι αυτό και αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις κορόνες της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου με τη λογική των άστοχων ερωτημάτων, σαιξπηρικού περιεχομένου που τα απευθύνει στο σώμα και αναρωτιέται:

Θέλετε να έρθει εισαγγελέας στο δήμο μας; Θέλετε να μας κλείσουν για είκοσι χρόνια;

Δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η κινδυνολογία που αφήνει πολλά ερωτηματικά για το πού το πάει η δημοτική αρχή, μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Τους εισαγγελείς ή τους κινδύνους κλεισίματος του δήμου-αν υπάρχουν τέτοιοι- θα τους φέρουν οι πράξεις και οι παραλείψεις πρώτα και κύρια αιρετών που άλλα ορκίστηκαν να πράττουν, οι πράξεις και οι παραλείψεις σε διοικητικό επίπεδο όσων δεν περιφρούρησαν ως όφειλαν τη χρηστή διοίκηση στο δήμο.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και βοούν. Λείπουν χρήματα των υπαλλήλων που πρέπει να επιστραφούν γι αυτό ως επόμενο βήμα της ΕΔΕ θεωρούμε την επέμβαση ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για καταλογισμό ευθυνών.

Επιτέλους ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι.


Από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης

2 comments:

Anonymous said...

Αδέλφια αγωνιζόμενοι για καλύτερη (αν είναι δυνατό πλέον) Ομηρούπουλη.
Ως ανώνυμος παρατηρητής των γεγονότων στο Δήμο σας, θα έλεγα ότι αν θέλετε (που θέλετε) να υπάρξει κάθαρση και αποτέλεσμα, θα πρέπει να πάψουν τα μισόλογα.
Διαβάζω την ανακοίνωσή σας και αφ' ενός δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα (ίσως επειδή δεν είμαι μυημένος στα γεγονότα) κι αφ' ετέρου, βλέπω ότι χρησιμοποιείτε εκφράσεις που κρύβουν την πραγματικότητα.
Λοιπόν: Όπως για τις φωτιές το ΚΚΕ λέει ότι έχουν ονοματεπώνυμο, έτσι και το μπάχαλο στο Δήμο σας . Θα τολμήσετε να κατονομάσετε τους εγκληματίες που έφεραν ένα αξιοπρεπή Δήμο σ' αυτή την άθλια κατάσταση; Περιμένουμε να επιδείξετε την πολιτική βούληση που απαιτείται, για να βάλετε το δάκτυλο επί τον τύπο των ίλων. Μόνο έτσι θα αποτρέψετε την εξάπλωση ενός μοντέλου δημάρχου που κατασπαταλά τους πόρους, πολιτεύεται με άκρατη φαυλότητα και ισοπεδώνει αξίες - ιδανικά προκειμένου να εξυπηρετεί την αρρωστημένη αρχομανία του με το αζημίωτο πάντα.
Καλή δύναμη και διαύγεια του νου

Αγωνιστική Πρωτοβουλία said...

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε. Είμαστε η μόνη παράταξη που με συνέχεια και συνέπεια παρακολουθούμε το θέμα, η μόνη παράταξη που θα προσφύγει τελικά στο υπουργείο οικονομικών και η μόνη παράταξη που μίλησε ευθαρσώς στο δημοτικό συμβούλιο για προσπάθεια κουκουλώματος της δημοτικής αρχής, που οφείλεται στη σύμπραξή της στο δεύτερο γύρο με την ΠΑΚ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για να εκλεγεί, αν και δεν είχε ευθύνη στο πρόβλημα. Στο δημοτικό συμβούλιο που με πρωτοβουλία μας προκλήθηκε η θέσεις μας ήταν ξεκάθαρες. Άρα ένα ξαναδιάβασμα των ανακοινώσεών μας βοηθά για να κατανοηθεί το ζήτημα. Όσο για τα ονοματεπώνυμα φυσικών αυτουργών είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε τις εκ του νόμου διαδικασίες γιατί προκαταβολικά όλοι ειναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Σε κάθε περίπτωση άλλοι έχουν το πεπόνι και το μαχαίρι.