Friday, April 13, 2007

Συνεδριαση Προμηθευτικής για Αίπος: Η θέση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας


Σε πρόσφατο συμβούλιο της δημοτικής εταιρείας Προμηθευτική ΑΕ του δήμου μας εκτός των άλλων έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις εξελίξεις στην ΑΙΠΟΣ ΑΕ που διαχειρίζεται την ιδιοκτησία της εταιρείας στο τουριστικό χωριό και κατ΄ επέκταση του δήμου μας ,στο φως της πρότασης της ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ.

Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας Μπαχάς Λουκάς, έθεσε στο ΔΣ τους προβληματισμούς της παράταξής μας και τη φιλοσοφία της για τη συγκεκριμένη επένδυση. Συγκεκριμένα:

  • Μίλησε για το ποιοι ήταν οι σκοποί της επένδυσης όταν ξεκινούσε που αφορούσαν γιορτές κρασιού, μορφές «οικοτουρισμού», λαϊκό αθλητισμό κλπ , και φυσικά την αυτοδιαχείριση της επένδυσης από την ίδια την εταιρεία.
  • Ανέφερε πως όλα αυτά πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων μαζί με στελέχη της που απολύθηκαν και αντ’ αυτού προτιμήθηκε να δοθούν δίκην ξεπουλήματος σε ιδιώτες που εκ των πραγμάτων δεν μπόρεσαν να τη διαχειριστούν σωστά και η εταιρεία δεινοπαθούσε να εισπράξει τα δέοντα, με κύρια ευθύνη των δημοτικών αρχών που είχαν προχωρήσει σ’ αυτές τις επιλογές.
  • Έθεσε προβληματισμούς και ενστάσεις που αφορούν στη συγκεκριμένη επένδυση τόσο ως προς τα ενοίκια όσο και ως προς τη διάρκεια, αλλά και ζητήματα που αφορούν στο επενδυτικό ιστορικό της εταιρείας ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση μόνο ο εκπρόσωπός μας κατέθεσε ολοκληρωμένο πλαίσιο που σκιαγραφεί και την άρνησή μας στη συγκεκριμένη «επενδυτική» πρόταση που σε συνάρτηση με τα σχέδια του ΡΟΚΑ για την περιοχή, θα δημιουργήσουν έναν οικολογικό παραλογισμό που θα κληθούμε οι δημότες να τον πληρώσουμε όπως γίνεται μέχρι σήμερα με τη μαύρη τρύπα του Αίπους, τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά.

Οι επιμελέστεροι των άλλων παρατάξεων αλλά και ο Δήμαρχος κ Μαλαφής, που παρευρίσκονταν φρόντισαν να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους στους επίδοξους επενδυτές, που το μόνο που σε τελική ανάλυση τους ενδιαφέρει είναι το ξεκοκάλισμα του αναπτυξιακού νόμου, για να μας αφήσουν μετά με νέα χρέη και ημιτελή κτίρια.

Αυτά σε γενικές γραμμές ελέχθησαν και δεν πάρθηκε ΚΑΜΙΑ απόφαση και μάλιστα ομόφωνη όπως κακώς εννοείται σε όσα γράφτηκαν σε ορισμένα ΜΜΕ .

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρέπει η πρώτη απόφαση να παρθεί στο πολιτικό όργανο που λέγεται δημοτικό συμβούλιο, ώστε να φανεί ξεκάθαρα το πολιτικό πλαίσιο που κινείται ο καθένας μας και το ποιοι είναι με ποιους. Για αυτό και οι δημοτικοί μας σύμβουλοι Μάρκος Σκούφαλος και Μάρκος Κούνουπας απηύθυναν αντίστοιχο αίτημα.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι από τα θέματα που τελικά συζητήθηκαν και δεν πάρθηκαν αποφάσεις είναι αυτά που αφορούσαν αναπροσαρμογές προς τα πάνω στα επιμίσθια των αιρετών και όχι μόνον μελών του ΔΣ της επιχείρησης, ενώ από την άλλη ήταν προς συζήτηση περικοπές μισθών των εργαζομένων. Για να δέσει μάλιστα το κερασάκι ψήφισαν ημερήσιες αποζημιώσεις υπό μετακίνηση μελών του ΔΣ που υπερβαίνουν κατά πολύ τις αποζημιώσεις της λογικής αλλά και παρεμφερών εταιρειών.

Κλείνοντας να προσθέσουμε στα κατ’ ανάγκη θετικά το ότι δεν παρθήκαν αποφάσεις, και έτσι έχει την ευκαιρία η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα που εκθέτουν την ίδια για τις επιλογές της ανεπανόρθωτα.

No comments: