Monday, April 14, 2008

Επιστολή με θέματα για το Δημοτικό Συμβούλιο

14/04/2008

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ομηρούπολης

Κοιν:

  • Δήμαρχος Ομηρούπολης
  • ΜΜΕ

Θέμα: Θέματα προς συζήτηση για το Δημοτικό Συμβούλιο προ ημερήσιας διάταξης.


  1. Είναι γνωστό ότι η περιοχή μας είναι σεισμογενής. Ζητάμε το ΔΣ να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το θέμα ώστε να υπάρξει σε συνεργασία με τα ΠΣΕΑ ένα σχέδιο αντισεισμικής προστασίας. Συγκεκριμένα προτείνουμε ενδελεχή έλεγχο σε όλα τα σχολεία σε πρώτη φάση και σε όλες τις οικοδομές του δήμου μετά. Αποτύπωση των κτιρίων που είναι χτισμένα με τον παλιό αντισεισμικό νόμο και των νεότερων ώστε να δούμε με βάση τις προτάσεις των επιστημόνων τι μπορούμε να κάνουμε. Άσκηση σε επίπεδο δήμου με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων σε μια τέτοια κατάσταση. Έκδοση ενημερωτικού και εκλαϊκευτικού φυλλαδίου προς τους δημότες μας.
  2. Ζητούμε για μία ακόμη φορά βάζουμε το θέμα του Θόλους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζουμε ότι το Θόλος αποτελεί περιουσία του Δήμου Ομηρούπολης, παρόλα αυτά το διαχειρίζεται και το αξιοποιεί ο Δήμος Χίου. Η μη διεκδίκηση από πλευράς μας της περιουσίας του Δήμου μας, σημαίνει απώλεια πόρων για το δημοτικό ταμείο. Ζητούμε από το Δήμαρχο να μας ενημερώσει αν έχει κάνει ενέργειες για το θέμα αυτό και επαναφέρουμε την πρότασή μας για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα προχωρήσει σε ενέργειες διεκδίκησης της δημοτικής περιουσίας.
  3. Είναι γνωστή η απουσία των κυβερνήσεων του δικομματισμού από τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας. Εξαιτίας μάλιστα των πολιτικών τους αυτά οξύνονται ακόμα περισσότερο. Πρέπει λοιπόν ως ΔΣ να δούμε τη δημιουργία Γηροκομείου στο δήμο μας προκειμένου να παρασχεθεί ανάσα προστασίας σε ηλικιωμένους δημότες μας και έμμεσα βοήθεια στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις.
  4. Συζήτηση για τις Λατομικές ζώνες που αφορούν και στην περιφέρεια του δήμου μας.
  5. Μέτρα Δασοπυρόσβεσης Καθαρισμός ρεμάτων.


Για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μάρκος Σκούφαλος

Κλαίρη Κωστάλα

No comments: