Saturday, April 5, 2008

Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 2/4/2008

05/04/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση της 2/4/08 του Δ.Σ. Ομηρούπολης οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης έθεσαν εκ νέου υπόψη του σώματος θέματα που είχαν ζητήσει να συζητηθούν στο Δ.Σ. και τα οποία θεωρούμε σημαντικά, καθώς αγγίζουν άμεσα τόσο τους Δημότες Ομηρούπολης όσο και την ίδια τη λειτουργία του Δήμου μας. Είναι καίριο σημείο για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία, κατα πόσο η εκάστοτε Δημοτική Αρχή μπορεί να αντιλαμβάνεται, να εισακούει, να συζητά και εν τέλει να δίνει λύσεις στα προβλήματα των δημοτών, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο. Παράλληλα, είναι σημαντικό το πώς μία Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τις παρατάξεις της μειοψηφίας – κατά πόσο λαμβάνει υπόψη θέματα που θέτουν, μεταφέροντας θέσεις και απόψεις δημο
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία ζήτησε ενημέρωση για την πρόοδο του Έργου της Παραλιακής οδού του Βροντάδου, για το οποίο ο Δήμαρχος απάντησε ότι αναμένει ενημέρωση από τη Νομαρχία. Επίσης, ζητήσαμε τον αντισεισμικό έλεγχο κατά προτεραιότητα των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας, με αφορμή και την έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας. Επαναφέραμε για πολλοστή φορά το ζήτημα της διαχείρισης του Θόλους, το οποίο η δημοτική αρχή επιμένει να μην θέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το οποίο η απάντηση ήταν ότι θα λυθεί νομικά.
Τέλος, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία έθεσε υπόψη του Δημάρχου επιστολές συνδημοτών μας, τους οποίους απασχολούν θέματα καθημερινά, όπως η λύση για τα όμβρια στην περιοχή “Αξαμόδος”, η λύση του προβλήματος της παράνομης κτηνοτροφικής μονάδας στην Κλειδού και επιστολή του Συλλόγου Σιδηρούντας. Όλα αυτά ο κ. Δήμαρχος τα θεώρησε ανάξια λόγου συζήτησης στο Δ.Σ., κατηγορώντας την Αγωνιστική Πρωτοβουλία ότι τα θέτει προκειμένου να προκαλέσει εντυπώσεις στα ΜΜΕ!
Δυστυχώς για τον κ. Δήμαρχο, οι δημ. Σύμβουλοι της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι ευθύνη, κάθε δημοτικού συμβουλού, ανεξάρτητα αν ανήκει σε παράταξη της συμπολίτευσης ή της ανατιπολίτευσης, και που δεν είναι άλλο παρά να προβάλει ζητήματα που απασχολούν τους δημότες, πιέζοντας και απαιτώντας την επίλυσή τους.
Εμείς, παρά τις αντιδράσεις που συναντούμε από τη Δημοτική Αρχή, που με ρουσφετολογική αντίληψη, προτιμά να λύνει τα καθημερινά ζητήματα κάτω από το τραπέζι και όχι μέσα στα συλλογικά όργανα του Δήμου, θα συνεχίσουμε να θέτουμε κάθε ζήτημα που απασχολεί τους συνδημότες μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Κλείνοντας, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης καταγγέλει ότι η Δημοτική Αρχή πραξικοπηματικά και συζητώντας διαφορετικό εκτός ημερησίας διάταξης θέμα, ψήφισε τη διεξαγωγή εκλογών για τοπικά συμβούλιο νεολαίας, προκαλώντας την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την παράτυπη αυτή ενέργεια. Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές του Δημάρχου και δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι τα συμβούλια Νεολαίας αποτελούν ένα δεκανίκι στήριξης των πολιτικών που έχουν στην ουσία απομακρύνει τους νέους από τα κοινά.

Από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης

No comments: