Thursday, May 28, 2009

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης εκφράζει προς το παρόν την ικανοποίησή της γιατί ένα σημαντικό μέρος των προτάσεών της ελήφθη υπόψη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Τρίτης 25 Μάη, αναφορικά με τον παραλιακό του Βροντάδου. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της κίνησής μας έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:
  1. Να χρηματοδοτηθεί πλήρως το έργο που αφορά στα ποιοτικά στοιχεία του ήδη παραχθέντος έργου και όχι να πρυτανεύει η λογική "τόσα έχω, τόσα κάνω", μετά να δούμε νέες εκτατικού χαρακτήρα παρεμβάσεις.
  2. Να ξυστεί η παλαιά άσφαλτος και να εξαφανιστούν οι υψομετρικές διαφορές στα κράσπεδα που είναι εστίες κινδύνου.
  3. Να φτιαχτούν τα πεζοδρόμια με τα αντίστοιχα όμβρια έργα και να επεκταθούν προς τη θάλασσα περί το μισό μέτρο.
  4. Τα φωτιστικά δεν μπορεί να είναι των 9 μέτρων, όπως είχε αναφερθεί αλλά μικρότερα και συμβατά με το χώρο.
  5. Στο λεγόμενο S να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ασφαλούς διέλευσης.
  6. Να γίνει στο τοιχίο αρχιτεκτονική παρέμβαση που θα καλύπτει την παρούσα τσιμέντινη εικόνα.
  7. Με δεδομένη τη δέσμευση του υφυπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ για πλήρη χρηματοδότηση με βάση την πρόταση Μαλαφή, να γίνει η συνάντηση με το Νομάρχη, Δήμαρχο και υπουργό ώστε να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα.
  8. Οι άστοχες προτάσεις για μπαζώματα που ακούστηκαν από το δήμαρχο κ. Μαλαφή μας βρίσκονυ παντελώς αντίθετους αφού για 30 χρόνια θα καταστρέψουν την παραλία Βροντάδου.
Αυτά κατατέθηκαν στο νομαρχιακό συμβούλιο, το οποίο παρά τις αψιμαχίες και με βάση την συμπύκνωση των σκέψεών μας, αλλά και του γενικότερου προβληματισμού από το νομαρχιακό σύμβουλο κ. Καμπούρη, κατέληξε θεωρητικά τουλάχιστον σε ένα καλό αποτέλεσμα. Λυπούμαστε μόνο που για πολλοστή φορά ορισμένα παρευρισκόμενα μέσα επικοινωνίας ούτε είδαν, ούτε άκουσαν τίποτα από τις προτάσεις μας.
Ευτυχώς, βλέπουν και ακούν οι δημότες μας!

No comments: