Wednesday, September 20, 2006

Δελτίο Τύπου-Σχετικά με τις ιχθυοκαλλιέργειες

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ « ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ»

  1. Η θέση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας για τις Ιχθυοκαλλιέργειες δεν είναι τωρινή, αλλά συγκεκριμένη και ίδια πολύ πριν ιδρυθεί σύλλογος οικολογίας στην Λαγκάδα, διατυπώνεται και διεκδικείται εδώ και 8 χρόνια μέσα κι έξω από τα δημοτικά συμβούλια.
  2. Σ΄ αυτά τα δημοτικά συμβούλια, μετείχαν πρωτοκλασάτα στελέχη της σημερινής παράταξης των «Πολιτών Ομηρούπολης», ως στελέχη και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Ουδέν έπρατταν, συμπεριλαμβανομένου και του νυν προέδρου του τοπικού συμβουλίου Λαγκάδας, ουδέποτε συμμετείχαν σε κάποια κινητοποίηση. Αντιθέτως ξεχρέωναν «προεκλογικές επιταγές» στους ιχθυοκαλλιεργητές.
  3. Η απόφαση για την επέκταση μίσθωσης των χερσαίων εγκαταστάσεων του ΝΗΡΕΑ όντως δεν αφορά τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις- τους αναγνωρίζουμε το δίκιο τους άσχετα αν η μια εγκατάσταση είναι υπομόχλιο της άλλης - όμως, πρώτα πρώτα η στάση τους στο επίμαχο Δημοτικό Συμβούλιο δείχνει την πρόθεση αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων (ορίστε περάστε), δεύτερο η συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ μπορούσε να αποτελέσει μοχλό πίεσης για να διαπραγματευτούμε την απομάκρυνση των ιχθυοκλωβών, βάση χρονοδιαγράμματος αλλά και βελτίωσης του συστήματος αποχέτευσης των εγκαταστάσεων αυτών, δεν το εκμεταλλεύτηκαν με ευθύνες της συμπολίτευσης και δικές τους. Με το δεδομένο ότι για τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις η άδεια λαμβάνεται από τη Νομαρχία γίνεται φανερό ότι στην περίπτωση αυτή μόνο ο Δήμος κρατούσε το μαχαίρι και το πεπόνι.
    Τώρα που το πουλάκι πέταξε μπορούμε όλοι να ενδιαφερθούμε για όλα αυτά τα εύηχα και γλαφυρά περί όμορφης και γραφικής Λαγκάδας που μας λένε.

Τώρα που μετράνε τα «κουκιά» και δεν τους βγαίνουν θυμήθηκαν να καλύψουν τα χρόνια παντελούς απουσίας τους. Γι αυτό και θα πάρουν την απάντησή τους από τους κατοίκους των δύο χωριών και με τόκο.

Κλείνοντας, να τους θυμίσουμε μια θεμελιώδη αρχή, μια θεμελιώδη αλήθεια πολύ καλά κρυμμένη στην κοινωνία μας μιας και έπλεξαν το διθύραμβο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. «Ποιος έχτισε τη Θήβα την εφτάπυλη;/ Στα βιβλία δε βρίσκεις παρά των βασιλιάδων τα ονόματα./ Οι βασιλιάδες κουβάλησαν τα αγκωνάρια;…/(«Ερωτήσεις ενός εργάτη που διαβάζει»Μπ. Μπρεχτ

No comments: