Monday, March 10, 2008

Για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2008), η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στις γυναίκες και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα, θυμίζοντας τις πρώτες αγωνίστριες του Σικάγο.

Σήμερα που οι γυναίκες βάλλονται από παντού και τα όποια δικαιώματα είχαν κατακτηθεί φαίνονται να καταρρέουν, μέσα από νόμους και ρυθμίσεις που περνούν οι κυβερνώντες, πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ισότιμη θέση της γυναίκες στη ζωή και την κοινωνία.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα:

  • Σταθερή εργασία με καλύτερες συνθήκες δουλειάς για τη γυναίκα, δομές στήριξης της οικογένειας (παιδικούς/ βρεφονηπιακούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης κ.α.) και ρυθμίσεις προστασίας και ενίσχυσης της εργαζόμενης μητέρας.
  • Κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης και όχι μισθούς πείνας που μας εξωθούν σε αναζήτηση δεύτερης εργασίας, και μας στερούν πολύτιμο χρόνο από την οικογένειά μας.
  • Να καταργηθεί η ημιαπασχόληση, να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση
  • Να αντιστεκόμαστε σε όλες τις μορφές εκμετάλλευσης της γυναίκας που σταδιακά παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας

No comments: