Thursday, February 28, 2008

Κυριακή 24/2/2008, Κυδιάντα: 65 Χρόνια ΕΠΟΝ


Με επιτυχία γιορτάστηκαν τα 65 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ, από το σύλλογο Απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή της Κυδιάντας, του τοπικού διαμερίσμαστος Λαγκάδας του Δήμου Ομηρούπολης Χίου, περιοχή στην οποία έδρασε η Εαμική αντίσταση αλλά και ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας του νομού, με έναν από τα πρώτα του θύματα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Ψωμαδάκης θύμισε σε όσους παραβρέθηκαν τις μεγάλες στιγμές του κινήματος, τόνισε τα επίκαιρα μηνύματα του σήμερα και σημείωσε την τεράστια σημασία της σύγχρονης μελέτης των ταξικών αγώνων του λαού μας ιδιάιτερα από τη νεολαία, αφού οι μεγαλοκαναλάρχες, τα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ, επιχειρούν το ξαναγράψιμο της ιστορίας, με χαλκευμένα στοιχεία διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα, συκοφαντούν το ΚΚΕ και αποσιωπούν τις θέσεις του και στοχεύουν στην υποταγή των νέων στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, στην υποταγή όλων μας στη μέγγενη του δικομματισμού και του διπολισμού με δεξιούς και αριστερούς μαϊντανούς.
(Απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης)



Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 65 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης, εκπροσώπησε ο επικεφαλής, δημοτικός σύμβουλος Ομηρούπολης Μάρκος Σκούφαλος. Στη φωτο καταθέτει στεφάνι τιμώντας τα 65 χρόνια της ΕΠΟΝ.

No comments: