Thursday, July 3, 2008

Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες χωρίς σχεδιασμό και προοπτική αλλά με περισσό θράσος από τη Δημοτική Αρχή Μαλαφή

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης στις 30/6/2008 φάνηκε η έλλειψη σχεδιασμού, το έλλειμμα πολιτικής και το θράσος που χαρακτηρίζει τη λειτουργία της δημοτικής αρχής.

Με προφανή στόχο την εκμετάλλευση με κάθε τρόπο των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, όχι προς όφελος του Δημότη, αλλά για την ανάπτυξη ασαφών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, έθεσε το θέμα της μετεγκατάστασης των ναυτοπροσκόπων από το χώρο που τους έχει παραχωρηθεί στην ΗΩ, προκειμένου ο ίδιος χώρος να παραχωρηθεί για να στεγαστεί πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τίτλο Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Κατά τη συζήτηση, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της ΗΩΣ Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας του Δήμου, παραδέχθηκαν ότι οι εγκαταστάσεις των προσκόπων εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία της επιχείρησης. Αντίθετα, πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στη διαρρύθμιση του χώρου προκειμένου να γίνει η επιχείρηση ανταγωνιστική.

Από τη συζήτηση έγινε φανερή η πρόθεση του Δημάρχου να προβεί σε «ξεπούλημα» της ΗΟΥΣ στην πρώτη ευκαιρία, καθώς από τη μία προβάλλουν ως δικαιολογία την υλοποίηση προσωρινών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας, χωρίς καμία ουσία για τον τόπο, σαν δικαιολογία για την απαράδεκτη «έξωση» των προσκόπων και από την άλλη μιλούν για ανάγκη ανάπτυξης της επιχείρησης της ΗΟΥΣ. Δεν ακούσαμε όμως τίποτα για το μέλλον της αστικής μη κερδοσκοπικής αυτής εταιρείας, και για τις επερχόμενες αλλαγές που θα επιφέρει η συρρίκνωση των δημοτικών επιχειρήσεων από το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης κατήγγειλε την τακτική του Δημάρχου μέσα από θολά νερά και χωρίς συγκεκριμένους στόχους να προσπαθεί να περάσει αυτό που εκείνος θέλει, καταθέτοντας τρεις διαφορετικές εισηγήσεις για το ίδιο θέμα.

Παράλληλα εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πάγια θέση της που είναι η κατάργηση της ΗΩΣ Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο σημαντικό έργο που να δικαιολογεί την ύπαρξή της-πλην προγραμμάτων νέας γενιάς και ισοτιμίας που άλλοι μοχθούν ή μόχθησαν για να παίρνει το «κομίσιο» ως μεταπράτης- και την επιστροφή της καφετέριας και όλου του χώρου που σήμερα διαχειρίζεται στην Προμηθευτική, στην οποία ανήκει τυπικά και ουσιαστικά και είναι η μόνη δομή του δήμου με δυνατότητα να τη διαχειριστεί σωστά.

Στα ψευτοδιλήμματα του δημάρχου, αν θέλουμε να κλείσουμε την ΗΩ, απαντάμε ευθέως: ΝΑΙ με τη μορφή που έχει και πέρασμα της διαχείρισης της καφετέριας στην Προμηθευτική, όχι παραχώρησή της σε ιδιώτες όπως το παλιό καθεστώς.

Διατήρηση του χώρου που έχει παραχωρηθεί στους ναυτοπρόσκοπους και οι όποιες αλλαγές είναι αναγκαίο να γίνουν να αφορούν στη μετακίνηση των γραφείων της εταιρίας.

Στο δίλημμα μπίζνες ή πολιτισμός απαντάμε: Πολιτισμός, λέξη άγνωστη για τη δημοτική αρχή που το έδειξε άλλη μια φορά.