Friday, March 30, 2007

ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ

Στην αρχή το σχέδιο προέβλεπε, «Προσοχή, μεγαλοστέλεχος του ΚΚΕ». Απέτυχε στη συντριπτική του πλειοψηφία παταγωδώς για πολλούς λόγους.

Η εμφυλιοπολεμική περίοδος έχει παρέλθει προ πολλού και ο αγοραίος αντικομουνισμός δεν έχει πέραση. Το επίπεδο έστω και αυτής της αστικής δημοκρατίας, είναι τέτοιο στις μέρες μας, που κατοχυρώνει το ίσο δικαίωμα του κομματικού αυτοπροσδιορισμού του καθένα από εμάς ,με τέτοιο τρόπο ώστε όπως έχει κάποιος το δικαίωμα να είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ ή ΛΑΟΣ αλλά και οτιδήποτε άλλο, με τον ίσο αντίστοιχα τρόπο μπορεί να είναι και ΚΚΕ.

Η κοινωνία μας, οι συμπολίτες μας, οι συνάδελφοί μας, οι γείτονές μας, οι φίλοι μας, οι συναγωνιστές μας αλλά και κάθε άνθρωπος καλής θέλησης στο δήμο μας, μας γνώριζαν και μας γνωρίζουν όχι μόνο με την κομματική μας ιδιότητα-όποιοι διαθέτουν από εμάς- με την οποία μπορούν να συμφωνούν ή όχι, αλλά κυρίως από τη στάση ζωής μας όπως αυτή διαχέεται στις εκφάνσεις της κοινωνικής δράσης μας. Στο επάγγελμά μας, στις σχέσεις μας με τους γύρω μας, στις συναναστροφές μας, στις κοινωνικοπολιτικές μας δράσεις, στην πολιτιστική μας δραστηριότητα, στις προσεγγίσεις μας για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Μας γνώριζαν και μας γνωρίζουν ως δικούς τους ανθρώπους, ανθρώπους με λάθη φυσικά, συνειδητά όμως απέχοντες από τη ρεμούλα και κομπίνα της σύγχρονης κοινωνίας και των κομμάτων εξουσίας, τα οποία άσχετα αν σφετερίζονται τις ψήφους των απλών ανθρώπων, αποτελούν φυτώρια της σύγχρονης διαπλοκής και της εξαγοράς συνειδήσεων, πηγές των σημερινών δεινών του λαού μας που εντείνονται και οξύνονται.

Με αυτά τα δεδομένα η λάσπη επέστρεψε, στο μεγαλύτερο μέρος της τουλάχιστον, στα παλαιοκομματικά μυαλά που την εφηύραν και σ’ εκείνους που την αναπαρήγαγαν ως πιστά φερέφωνά τους, αφού ο τίτλος του κομμουνιστή ως σκιάχτρου δεν τους απέφερε τα αναμενόμενα, αφού μέσα στο καζάνι των ταξικών αντιθέσεων που βράζουμε, ο κόσμος ξέρει να ξεχωρίζει τελικά τους «εχθρούς» του από τους φίλους του, άσχετα αν στην κεντρική πολιτική σκηνή τους φίλους του, τους ψηφίζει ή όχι. Τους θέλει όμως δίπλα του, συμπαραστάτες του, αναγνωρίζει το γεγονός ότι αυτοί, μαζί με τους συμμάχους τους, τους συναγωνιστές τους αποτελούν τις φωνές που αγωνίζονται, αντιστέκονται, σε τελική ανάλυση είναι και φωνές της δικής τους συνείδησης.

Γι αυτό και στις τοπικές εκλογές, έχουμε μεγαλύτερες τάσεις της χειραφέτησης του λαού μας από τα κόμματα του κατεστημένου και αναδεικνύονται δημοτικές αρχές, που αποτελούνται από αυτές τις δυνάμεις, οι οποίες σε τελική ανάλυση δίνουν και σε επίπεδο εξουσίας , το φιλολαϊκό δημιουργικό τρόπο διοίκησης, τη χρηστότητα και ανιδιοτέλεια στις τοπικές αρχές.

Έτσι φαίνεται ότι στα σκαριά αρχίζει να εφαρμόζεται ένα άλλο εναλλακτικό σχέδιο, του ίδιων κέντρων, που εμείς τα γνωρίζουμε από τον παλιό δήμο Βροντάδου, τα οποία αρέσκονται να δημιουργούν αχυρανθρώπους ή επί το ηπιότερο να λειτουργούν αντ’ αυτών και τα ίδια να δρουν στο παρασκήνιο.

Το αν αυτά τα κέντρα εκφράζουν στον τρόπο λειτουργίας τους, τον επικεφαλή της μιας ή της άλλης παράταξης ή κάποιους φερέλπιδες με ψευδαισθήσεις για το ποιος ελέγχει ποιον, ελάχιστη σημασία έχει αφού στην πολιτική αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα και όχι οι προθέσεις. Αναφωνούν λοιπόν:

«Συμφωνούμε μαζί σας στα περισσότερα, μόνο που αυτά που λέτε είναι ανεφάρμοστα.»

Οι άνθρωποι δηλαδή, συμφωνούν μαζί μας σε τέτοιο μεγάλο ποσοστό, μόνο που αυτή τους η συμφωνία αφορά μια ουτοπία, αφού δεν εφαρμόζεται. Συντάσσονται επομένως με ανεφάρμοστες ιδέες. Πραγματικά περίεργη λογική που θυμίζει λιγάκι εκείνο το περί απόλυτου που χωρά μέσα στο εφικτό, όπως διαβάσαμε σε κάποιο φυλλάδιο.

Ωστόσο τα πράγματα κατά τη γνώμη μας είναι πολύ καθαρά. Είναι φανερό ότι η αντιπαράθεση μαζί μας σε επίπεδο θέσεων, ιδεών, αρχών, πολιτικής και κοινωνικής στόχευσης, αποτελεί εγχείρημα καταδικασμένο σε αποτυχία. Όχι μόνο γιατί όλοι αυτοί έχουν μια άλλου είδους φιλοσοφία για την πολιτική, την κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως γιατί η πρακτική τους είναι αυτή, που όποια διακήρυξη και να κάνουν, όσο εύηχη και ευήκοη κι αν είναι αυτή προσκρούει στο διά ταύτα. Προσκρούει στο τι έπραξαν οι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια, τι έπραξαν οι πολιτικοί τους ταγοί που βρίσκονται πίσω τους, στο βωμό της υπεράσπισης, των δικαιωμάτων του ανθρώπου , στην προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο που ο εργαζόμενος άνθρωπος, ο παραγωγός και δημιουργός των πάντων δε θα αποτελεί ταυτόχρονα και το κυριότερο εμπόρευμα.

Το εύκολο λοιπόν γι αυτούς προκειμένου να αμαυρώσουν μια ιδέα, αφού δεν μπορούν να την πολεμήσουν, αφού τους είναι ξένη στον δικό τους τρόπο ζωής και στα συμφέροντά τους, είναι να συμφωνήσουν μαζί της, για να την καταντήσουν αμέσως μετά ανενεργή και ουτοπική, δηλαδή τενεκέ ξεγάνωτο.

Σε τι όμως γειτνιάζουν οι ιδέες μας; Στην κοινωνία του ατομικού κέρδους και του βολέματος; Στην κοινωνία να μετράμε το γαλάζιο τ’ ουρανού, το πράσινο της γης και τον αέρα που αναπνέουμε σε χρηματιστηριακές μονάδες; Στην κοινωνία της μετάφρασης των βομβών στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Λίβανο, σε αναγκαίο κακό και σε επενδυτική ευκαιρία για τους μυημένους στους ναούς του χρήματος; Στην κοινωνία της αγοράς και του όλα έχουν μια τιμή, στην κοινωνία της ολιγαρχίας του πλούτου και των μύθων της τυχερής δεκάρας του Σκρουτζ μακ Ντακ; Στην κοινωνία των ταξικών ανισοτήτων, που οδηγούν 2,5 εκατομμύρια Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο φτώχειας, η ανεργία να βρίσκεται στο 10%, οι συντάξεις και οι μισθοί να εξανεμίζονται, το 8ωρο να καταργείται και σε τόσα άλλα δεινά που βιώνουμε καθημερινά;

Και σε επίπεδο όμως Τοπικής Αυτοδιοίκησης πού βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά; Στις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που όλοι τους όταν βρέθηκαν στο τιμόνι του δήμου εφάρμοσαν; Στην παράδοση σε ιδιώτες επενδυτές της γης και του αέρα του δήμου μας; Στις ρουσφετολογικές προσλήψεις και πρακτικές; Στην εφαρμογή των νόμων που έφεραν το μαρασμό στα τοπικά διαμερίσματα; Στην εφαρμογή των πολιτικών που τελμάτωσαν τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών μας και κατάντησαν πολυτέλεια τις υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης , αποχέτευσης υγείας και πρόνοιας; Στις πολιτικές τα σχολεία του δήμου μας να ασφυκτιούν χρόνια τώρα ή μήπως στις πολιτικές της ανταποδοτικότητας του πλήρωνε για να’ χεις; Μήπως τελικά συμφωνούμε για ένα μοντέλο στην τοπική αυτοδιοίκηση με δήμους φοροεισπράκτορες, για δήμους που θα απομυζούν, εκτός από την κεντρική εξουσία, το πενιχρό εισόδημα των δημοτών τους, για δήμους που με νεφελώδεις απόψεις μιας ιδεώδους ανάπτυξης θα χώνουν όλο και πιο βαθιά το χέρι τους στην τσέπη των δημοτών τους;

Είναι λοιπόν κατανοητό ότι κι αυτό το σχέδιο επί χάρτου θα έχει την ίδια τύχη με το προηγούμενο. Όχι μόνο γιατί εμείς με τις ιδέες μας και τη δράση μας υπηρετούμε έναν άλλο κόσμο, μια άλλη διάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και γιατί αυτό το όραμα το αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δημότες μας, όλο και περισσότεροι στηρίζονται στην πείρα τους για να μην αφήσουν να περάσει ο αποπροσανατολισμός, όλο και περισσότεροι συμφωνούν να βάλουν «στήθος και γόνα» για να γυρίσει η ρόδα του ήλιου και να γυρίσουμε σελίδα στο δήμο Ομηρούπολης.

Μάρκος Σκούφαλος

Υποψήφιος Δήμαρχος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης

«Οι εκλογές τελείωσαν τα κεφάλια μέσα».

Σ’ αυτή τη φράση συμπυκνώνεται η πολιτική την οποία πρόκειται να ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή στο δήμο Ομηρούπολης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις προβλέψεις της παράταξής μας.

Αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα από τις δύο μέχρι τώρα λαϊκές συνελεύσεις στα τοπικά διαμερίσματα των Καριών και της Συκιάδας.

Χωρίς αιδώ ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Μαλαφής, στους μεν Καρούσους διεμήνυσε ότι «ανάλογα με το τι λεφτά υπάρχουν στο δήμο θα δώσουν» από τους δε Συκιαδιώτες ζήτησε υπομονή και διετή περίοδο χάριτος με κοινό παρονομαστή και στα δύο χωριά, την κακή οικονομική κατάσταση του δήμου, τα λάθη της δεκαετίας, τα ανοίγματα της Τεχνικής εταιρίας και άλλα καταστροφολογικά που κατέληγαν στη μόνιμη επωδό: Δεν υπάρχουν λεφτά.

Πάνε τα μεγαλόπνοα σχέδια και τα μεγάλα λόγια, τα ιλουστρασιόν προγράμματα και οι ψεύτικες υποσχέσεις, το ταμείο είναι μείον και ήρθε η ώρα της μονόπλευρης λιτότητας κατά το πρότυπο του κυβερνητικού κόμματος που στήριξε τον κύριο Μαλαφή. «Ρεαλιστικό και αυστηρό» θέλει η νέα δημοτική αρχή τον προϋπολογισμό, που μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι τα σπασμένα θα τα πληρώσουν όλοι οι δημότες μας ανεξάρτητα, δυστυχώς, το τι ψήφισαν.

Στη Συκιάδα ειδικά ο κ. Δήμαρχος δε δίστασε να προβεί και σε επικίνδυνες και πρωτόγνωρες λογικές, κάνοντας λόγο ότι αποτελεί δυστύχημα για την περιοχή των δύο χωριών, η κήρυξη του ενάλιου χώρους τους ως αρχαιολογικού.

Κάλεσε δε τους κατοίκους, να αγωνιστούν μαζί του, για να αποχαρακτηριστεί ένα σημαντικό του μέρος, δείχνοντας έτσι όχι μόνο την κοντόφθαλμη πολιτική της παράταξής του και του ίδιου που αδυνατούν να δουν τα πλεονεκτήματα μιας περιοχής με αρχαιολογικούς θησαυρούς, αλλά και την προσήλωσή τους στην υπεράσπιση των συμφερόντων των ιχθυοκαλλιεργητών, αφού μίλησαν ευθαρσώς, με πίκρα, για το γεγονός της μη συμβατότητας του χαρακτηρισμού της περιοχής ως αρχαιολογικής με τη δράση μέσα στους κόλπους ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων.

Συμπαραστάτης και μάλιστα ένθερμος αυτής της πολιτικής, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Παπαληός, ο οποίος και στις δύο συνελεύσεις έπλεξε το εγκώμιο του νέου δημάρχου για το πολιτικό του θάρρος… να κηρύξει την έναρξη λιτότητας για τους δημότες μας, ενώ το όλο σκηνικό παρακολουθούσε αμήχανα η αξιωματική αντιπολίτευση, μη έχοντας εναλλακτική λύση και η ίδια .

Η παράταξή μας, συνεπής όπως πάντα στις θέσεις της και στις δύο συνελεύσεις διά του επικεφαλή της Μάρκου Σκούφαλου, έβαλε το ζήτημα ότι τα τοπικά συμβούλια θα πρέπει στο ακέραιο να πάρουν κατ’ ελάχιστο τα χρήματα που ζητούν ως τεχνικό πρόγραμμα που σημειωτέων, είναι λεφτά που τους ανήκουν και τα δικαιούνται με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια κατανομής της ΣΑΤΑ.

Δεύτερον, να ζητηθεί από την κυβέρνηση έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από τους εθνικούς ή παρακρατημένους παράνομα πόρους και όχι τα βάρη να πέσουν και πάλι στους δημότες που θα δουν τα τοπικά τους διαμερίσματα και πάλι να φυτοζωούν με ανεκτέλεστα έργα.

Ιδιαίτερα στη Συκιάδα, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης και επί τετραετία τοπικός σύμβουλος Κωστής Μαυρέλος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Αγωνιστική Πρωτοβουλία να δώσει περίοδο χάριτος ούτε για μια στιγμή, αφού στοιχειώδη δικαιώματα όπως αυτά της παιδείας με το σχολικό κτίριο, της υγείας με το δημοτικό ιατρείο και πολλά άλλα είναι χρονίζοντα, έχουν αποτελέσει πεδία εμπαιγμού από άλλες δημοτικές αρχές και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης θεωρούμε ότι πολύ σύντομα έπεσαν οι μάσκες, πολύ σύντομα θα φανεί το λάθος όσων εμπιστεύτηκαν τη νέα δημοτική αρχή , εγκλωβιζόμενοι στις ψεύτικες ελπίδες ή στον κομματικό τους πατριωτισμό ,που δεν τους επέτρεψε να δουν το συμφέρον τους.

Ωστόσο εμείς θα πράξουμε και ήδη πράττουμε το καθήκον μας, πιστοί στο μόνο δρόμο που έχουμε μπροστά μας.

Να αγωνιστούμε μαζί με τους δημότες μας, να πιέσουμε για να ανατραπούν τα σχέδια της δημοτικής αρχής, να παλέψουμε ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί και στη διανυόμενη τετραετία, για να δημιουργηθούν οι πολιτικές συνθήκες ώστε να εκπληρωθεί η αλλαγή του φθαρμένου πολιτικού σκηνικού στο δήμο μας, που δυστυχώς κι αυτή τη φορά δεν έγινε κατορθωτό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προεκλογικά γραμμάτια προς τους ιχθυοκαλλιεργητές επενδυτές των κόλπων Συκιάδας και Λαγκάδας φαίνεται ότι προσπαθεί να εξαργυρώσει η δημοτική αρχή Ομηρούπολης.

Συγκεκριμένα, το τοπικό συμβούλιο της Συκιάδας θα ασχοληθεί εκτάκτως σε συνεδρίασή του, σήμερα Τετάρτη, κατόπιν προτροπής του ίδιου του δημάρχου κ. Μαλαφή, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον «Αποχαρακτηρισμό του ενάλιου χώρου του κόλπου Παντουκιούς, Αγ. Ισιδώρου και Θόλους.»

Την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες φλέγοντα ζητήματα στο δήμο αλλά και στο συγκεκριμένο τοπικό διαμέρισμα, η δημοτική αρχή επιλέγει να φωτογραφίσει τους πολιτικούς της φίλους και υποστηρικτές της, προκειμένου να προωθήσει τα ιδιοτελή τους συμφέροντα σε βάρος της περιοχής.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Το ζήτημα αφορά μόνο τη Συκιάδα ή και τη Λαγκάδα στης οποίας τη λαϊκή συνέλευση ο κ. Δήμαρχος ουδέν ανέφερε για ευνόητους λόγους;

Από πού κι ως πού ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός έργων σκοντάφτει στον χαρακτηρισμό του ενάλιου χώρου, αφού ούτως ή άλλως δεν αναιρείται ο γνωμοδοτικός και εκτελεστικός όταν χρειάζεται χαρακτήρας της αρχαιολογικής υπηρεσίας που καλώς υπάρχει;

Γνωρίζει ο κ. δήμαρχος ότι στη Λαγκάδα που βρίσκεται υπό χαρακτηρισμό προστατευμένης αρχαιολογικής περιοχής, στο προηγούμενο διάστημα έχουν εγκριθεί έργα εντός του λιμένος, χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα;

Γνωρίζουν οι της δημοτικής αρχής ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής αποτελούν στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς, συγκριτικά πλεονεκτήματα τουριστικού ενδιαφέροντος και σε κάθε περίπτωση γι αυτά «επολεμήσαμεν» που λέει και ο Μακρυγιάννης ;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν καίμε το δάσος όταν θέλουμε να κόψουμε ένα δέντρο;

Αγνοούν τον αγώνα των κατοίκων της Λαγκάδας , της Συκιάδας και του Παντουκιούς που απαιτούν οι ιχθυοκαλλιέργειες να μεταφερθούν στην ανοιχτή θάλασσα;

Δυστυχώς το ζήτημα είναι ότι έχουν επιλέξει πολιτικά να υπηρετήσουν τους έχοντες και κατέχοντες αυτού του τόπου, γι αυτό και υπάρχει αυτή η βιασύνη και πρεμούρα να ξοφληθούν οι επιταγές.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης καλεί τους τοπικούς συμβούλους της Συκιάδας, άσχετα με ποια παράταξη εξελέγησαν, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σκεφτούν το μέλλον των παιδιών τους και να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια που θα την πληρώσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Σε ό,τι μας αφορά θα πράξουμε το καθήκον μας με βάση τις αρχές μας, περιφρουρώντας την περιοχή, την ιστορία της και την κληρονομιά της που είναι και κληρονομιά μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης καταγγέλλει τους γνωστούς κύκλους της Λαγκάδας και τα γνωστά πρόσωπα που ενέχονται σε νέους τραμπουκισμούς σε βάρους το εκλεγμένου πλέον τοπικού μας συμβούλου Στέλιου Πασαλούκου.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής των εκλογών, άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές στην κεραμοσκεπή, στην κεραία τηλεόρασης και στον ηλιακό θερμοσίφωνα που ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Αν σ’ αυτά προστεθεί το κυριότερο, που είναι η ψυχική οδύνη, μετά και την πρόσφατη επίθεση εναντίον του από τον ιχθυοκαλλιεργητή Μικέ Χαβιάρα, γίνεται αντιληπτό, ότι πρόκειται για κατά συρροή εγκλήματα που έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε είναι γνωστή η κοινωνική δράση του τοπικού μας συμβούλου τόσο στα πολιτικά δρώμενα όσο και ως μέλος του τοπικού συλλόγου οικολογίας και προστασίας της Λαγκάδας.

Καλούμε για τελευταία φορά τα πολιτειακά όργανα, αστυνομία και εισαγγελία να ασκήσουν με αυστηρότητα τα διωκτικά τους καθήκοντα, αφού έχουν στα χέρια τους μηνυτήριες αναφορές προφορικές και γραπτές του τοπικού μας συμβούλου. Τους καλούμε όχι μόνο να περιφρουρήσουν την έννομη τάξη αλλά και να προστατέψουν τον Στέλιο Πασαλούκο και την οικογένειά του. Οτιδήποτε συμβεί από δω και στο εξής εμπεριέχει και δικές τους ευθύνες αν ολιγωρήσουν.

Καλούμε τις πολιτικές παρατάξεις του δήμου μας, τα πολιτικά κλόμματα, να πάρουν δημόσια θέση και συγκεκριμένα το νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Μαλαφή που στις τάξεις των οπαδών του ανήκουν αυτά τα άτομα-συγγενικό πρόσωπο του δράστη της επίθεσης ήταν στο ψηφοδέλτιό του και εξελέγη- να ασκήσει την επιρροή του αν δε θέλει να θεωρηθεί συνυπεύθυνος για τα όσα διαδραματίζονται, αν δε θέλει να αμαυρώσει τη μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή με την κάλυψη τέτοιας ποιότητας ανθρώπων.

Καλούμε τους υπόλοιπους ιχθυοκαλλιεργητές-αυτούς που τουλάχιστον διεκδικούν τίτλο σοβαρής εταιρείας- να καταλάβουν ότι εκτίθενται και οι ίδιοι μ’ αυτές τις ενέργειες, ότι δυναμιτίζεται η όποια προσπάθεια συνεννόησης.

Τέλος καλούμε τους Λαγκαδούσους να απομονώσουν αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν όνειδος για το χωριό τους, να διατηρήσουν την ηρεμία και το ήπιο κλίμα αφού η όξυνσή του το μόνο που θα προσφέρει είναι δεινά και διχασμό.

Ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο και πολιτικό μέσο, θα προσφύγουμε μέχρι και την ελληνική βουλή προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης παρακολουθώντας τα προκύπτοντα προβλήματα στο δήμο μας έχει να παρατηρήσει τα εξής:

1.) Την ώρα που οι διεθνείς τάσεις στη λειτουργία των ιχθυοκαλλιεργειών, αφορούν τη μεταφορά των κλωβών στην ανοιχτή θάλασσα για λόγους όχι μόνο ρύπανσης αλλά και προστασίας των δικών τους προϊόντων, την ώρα που εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο έχει κάνει αίτηση για μεταφορά της από τον κόλπο της Λαγκάδας στην ανοιχτή θάλασσα, δείχνοντας ότι τα επιχειρήματα κάποιων είναι σαθρά, την ίδια ώρα η εταιρεία «ΝΗΡΕΑΣ» προβαίνει σε τοποθέτηση νέων ή όπως λέει η ίδια σε αντικατάσταση των παλιών κλωβών.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι απαράδεκτο, αποδεικνύει τις πολιτικές πλάτες στις οποίες στηρίζονται αυτές οι ενέργειες που δεν αφορούν μόνο την κυβερνητική αδιαφορία, αλλά και την πολιτική σε επίπεδο Νομαρχίας και τη στήριξη από τις δημοτικές παρατάξεις των κ.κ Παπαληού , Μούνδρου και του αναμενόμενου κυβερνητικού υποψηφίου κ. Μαλαφή.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η περιοχή είναι κορεσμένη και βεβαρημένη, η προβληματική αποχέτευση επιβαρύνει κι άλλο το οικοσύστημα και ο μόνος αποδεκτός ορίζοντας γι αυτές τις δράσεις είναι η απομάκρυνσή τους έξω από τους κόλπους Συκιάδας και Λαγκάδας, μέσα σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα.

2.) Στριμωγμένη η δημοτική αρχή από τη δράση της κίνησής μας προσπαθεί ό,τι δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια να τα προλάβει προεκλογικά μήπως τελικά ψαρέψει και κανέναν ψήφο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κτηνοτρόφων μας προσπαθεί να προμηθεύσει κάποιους από αυτούς με νερό με το συνήθη τρόπο των μπαλωμάτων.

Θα αγοράσει η δημοτική αρχή το σωλήνα και θα τον απλώσουν οι κτηνοτρόφοι επειδή η ίδια δεν έχει εργάτες, με την επικουρική βοήθεια ενός υδραυλικού.

Εκμεταλλεύεται λοιπόν για άλλη μια φορά τον πόνο τους για να ενισχύσει το τσαλακωμένο φιλολαϊκό της πρόσωπο.

Επί της ουσίας ας το κάνει το έργο κι ας είναι και προεκλογικό. Το αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι των βουνών μας, έστω κι αν τους πουλά εκδούλευση.

Αποτελεί τιμή όμως για την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» το γεγονός ότι μετά τη δική της παρέμβαση και πίεση ένα πάριο αίτημα μιας μερίδας κτηνοτρόφων μας φαίνεται να πάει να βρει τη λύση του.

Είναι ένα δείγμα της αποτελεσματικότητάς της ως αντιπολίτευση που προμηνύει την πολλαπλασιαστική ισχύ της αν με την ψήφο των δημοτών μας βρεθεί στη θέση της συμπολίτευσης.

3) Κατά γενική ομολογία το νερό του Βροντάδου ειδικά αρχίζει να έχει έντονο ποιοτικό πρόβλημα. Η δημοτική αρχή με τη γνωστή ολιγωρία της να επισκευάσει τη λιμνοδεξαμενή του Αίπους, στέρησε τη δυνατότητα στο να γεμίσει με νερό χαμηλού κόστους όπως αυτό που παράγουν οι αφαλατώσεις το χειμώνα. Η άντληση από το Βασιλεώνοικο, τη στιγμή που έχει νερό η λιμνοδεξαμενή είναι απαράδεκτη, αφού το συγκεκριμένο νερό σημαίνει αλάτι και υδράργυρος.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει επίσημα για το τι ακριβώς συμβαίνει και το τι πρόκειται να πράξει.

Καλούμε τους εργαζόμενους δημότες μας να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το τι συμβαίνει στο δήμο και να μη μετρούν παρατάξεις, αλλά να βλέπουν τις δύο πολιτικές που συγκρούονται. Η πολιτική που είναι στο πλευρό τους και στα προβλήματά τους και η πολιτική όλων αυτών των χρόνων που δημιούργησε και δημιουργεί αυτά τα προβλήματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το ζήτημα του Αίπους

«Γη και ύδωρ» μας είχαν συνηθίσει κατά το παρελθόν, να ζητούν οι διάφοροι κατακτητές, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ομηρούπολης ζητήθηκε από την εταιρεία «Ρόκας-Iberdrola» «Γη και αέρας».

Στο ρόλο των προθύμων, η δημοτική αρχή Ομηρούπολης του κ Παπαληού και η νέα παράταξη υπό τον κ. Μούνδρο που έσπευσαν εν μέσω λεκτικών περικοκλάδων, φιλοσοφικών προβληματισμών και δακρύβρεχτων για το περιβάλλον και τον τόπο ερωτημάτων, να συμφωνήσουν και να ψηφίσουν την ανάπτυξη ανεμογεννητριών στην περιοχή του δήμου μας που θα ξεκινά από το Ρημόκαστρο και θα φθάνει στη Σιδηρούντα, σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ρόκας», που παρευρέθη στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό που τους ενδιέφερε κυρίως ήταν το τίμημα και οι ενδεχόμενοι μνηστήρες που θα πρόσφεραν παραπάνω ώστε να μην δεσμευτούν με τον ένα επενδυτή.

Είναι κατανοητή η στάση τους, μετά και από τα σεμινάρια που παρακολούθησαν και οι δύο στην έδρα του επενδυτή, αφού αποδείχτηκαν ότι εμπέδωσαν καλά τα όσα ειπώθηκαν, με δεδομένο ότι το πρόβλημα του δήμου το βλέπουν να λύνεται ή στις πλάτες των δημοτών μας ή με τη βοήθεια των χορηγών .

Από την πλευρά της παρά τάξης μας ο δημοτικός μας σύμβουλος Γιώργης Παντελίδης σημείωσε με στοιχεία την αναμφισβήτητη υπεροχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) έναντι των ρυπογόνων συμβατικών, εστιάζοντας όμως την προσοχή του στο γεγονός, ότι εδώ έχουμε μια τεράστια μεγέθους επένδυση που ξεφεύγει από το μέτρο της φυσικού κάλλους της περιοχής, η οποία δημιουργεί αισθητική και ουσιαστική όχληση από τη στιγμή που θα στηθούν δεκάδες πυλώνες για τις ανεμογεννήτριες και για τα δίκτυα μεταφοράς του ρεύματος, αλλά και δεκάδες πληγές στα βουνά για τους δρόμους πρόσβασης. Μέσα σ’ αυτή βρίσκονται ο παλαιοντολογικός οικισμός του Ρημόκαστρου, οι υπό διερεύνηση περιοχή του Αντρόλακου, το παραδοσιακό ξωκλήσι του Αη- Γιώργη του Φλωριανού.

Πρόκειται σημείωσε για επένδυση που δεν αφορά στις ενεργειακές ανάγκες του νησιού, αλλά κυρίως ακουμπά στις ανάγκες κερδοφορίας της επιχείρησης.

Κατέθεσε την άρνηση της παράταξης σε μια τέτοιου μεγέθους επένδυση, που αλλοιώνει πλήρως τα τοπικά και πολιτιστικά της χαρακτηριστικά και πρότεινε ότι η τυχόν ανάπτυξη ΑΠΕ στην περιοχή που μπορεί να γίνει από δημόσιο ή άλλο φορέα, να είναι μικρής κλίμακας, να αφορούν στην ενίσχυση του τοπικού δικτύου του νησιού, να είναι συμβατές με το περιβάλλον και την ιστορία του και τα νόμιμα χρήματα που θα εισπράττονται- επιστρέφονται από τον παραγωγό να πηγαίνουν απευθείας στη μείωση των ανταποδοτικών τελών και όχι σε άλλες χρήσεις.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Μάρκος Σκούφαλος καυτηρίασε το γεγονός ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση παζαρεύουν σε τελική ανάλυση με τον επενδυτή για το πόσο ακριβά θα πουλήσουν την περιοχή των προγόνων μας.

Απέδειξε,ότι η εταιρεία «Ρόκας» ενδιαφέρεται για την κερδοφορία της και μόνο, αφού θα πουλά στη ΔΕΗ του ρεύμα προς 27δρχ/kwh, ενώ της ΔΕΗ, από τα δικά της αιολικά πάρκα της στοιχίζει κάτω από 12δρχ/kwh, γεγονός που σημαίνει ότι όλα αυτά τα κόστη θα μετακυλίονται στις πλάτες μας με τα τιμολόγια της επιχείρησης, που θα αυξηθούν μέχρι το 2010 πάνω από 30%. Τα δήθεν οφέλη λοιπόν αφορούν στα δικά μας λεφτά που μέρος τους θα επιστρέφει ο «Ρόκας» ως αντίτιμο για την άλωση και καταστροφή του τοπίου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το ίδιο δυσοίωνο τοπίο περιμένει και τους εργαζόμενους αφού είναι γνωστές οι μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις που έχουν επιβληθεί από τους ιδιώτες. Κατέληξε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση που θα υποθηκεύει το μέλλον του τόπου και των επόμενων γενεών και φυσικά σε καμιά περίπτωση δε δεσμεύει αυτή, την πολιτική της παράταξης στο μετεκλογικό τοπίο.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ομηρούπολης καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς και κινήματα, να πάρουν άμεσα θέση γι αυτό που πρόκειται να συντελεστεί αν το αφήσουμε, στην περιοχή τους Αίπους. Άμεση ευθύνη έχει η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, η αρχαιολογία, τα κόμματα, το κίνημα οικολογίας και κάθε εργαζόμενος Χιώτης που έχει ως μέτρο ζωής τον άνθρωπο σε ισόρροπη σχέση με το περιβάλλον του.

Η παράταξή μας θα αγωνιστεί προς όλες τις κατευθύνσεις για να αποδείξει ότι: «Η ανθρώπινη ψυχή έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το ιδανικό, παρά από το πραγματικό. Με το πραγματικό ζεις, με το ιδανικό υπάρχεις. Θέλετε να λογαριάσουμε τη διαφορά; Τα ζώα ζουν , οι άνθρωποι υπάρχουν.» Β. ΟΥΓΚΩ.[1]



[1] ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, Λόγια Αληθινά, επιμέλεια Μανώλης Λοϊζος.

«Goodnight Αίπος» ;

Κυκλωμένοι από πράγματα που πεθαίνουν

Γκιουζέπε Ουνγκαρέττι

Χτύπησε το τηλέφωνο. Άφησα με προσοχή στο τραπεζάκι το «Φύλακας Ερειπίων» του Αλέξη Τραϊανού. Φίλος. Έλα, μου λέειׁ στο Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται συζήτηση-ενημέρωση για το Αιολικό πάρκο, στο Αίπος.

Σε λίγα λεπτά ευρισκόμουν εκεί. Θέλετε η αγοραφοβία μου από τη μια, από την άλλη η δυσλεξία που με ταλανίζει, όταν ακούω, ακούω, ακούω, να μιλάνε -περίπου διαρροϊκά - οι «επαΐοντες», δεν άντεξα για πολύ κι έφυγα. Το μεγαλύτερο, λοιπόν, αιολικό πάρκο της Ελλάδος – παρακαλώ – με 187 ανεμογεννήτριες, 380 MW προ των πυλών μας! Την αιολική ενέργεια με τα πολλά γνωστά κατά πως λένε θετικά της (άλλοι, βέβαια, υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή των ανεμογεννητριών στην παραγωγή ενέργειας είναι ελάχιστη ή απλώς συμβολική), αντί σε πράσινο θα την εισπράξουμε σε μαύρο.

Σε μαύρο κι άραχνο, γιατί το Αίπος θα πάψει να υφίσταται.

Γιατί η επένδυση δεν υπερβαίνει απλά κάθε μέτρο, είναι καταστροφικά κολοσσιαία.

Γιατί από την ενδημική άγρια πανίδα (πέρδικες, λαγοί, αλεπούδες κ.α.) της περιοχής δε θα μείνει τίποτα.

Γιατί η αισθητική του χώρου θα πληγεί ανεπανόρθωτα (αμέτρητες νέες διανοίξεις δρόμων, ισοπέδωση κορυφογραμμών, ξεκοίλιασμα πρανών χιλιάδες τόνοι τσιμέντου και σίδερου).

Γιατί μελλοντικά καμιά «πλαστική» δεν θα την επαναφέρει.

Γιατί ο ορίζοντας θα μείνει να δείχνει ανυπεράσπιστος, το μάτι νεκρό.

Γιατί προτεραιότητα έχει το άμεσο περιβάλλον μας.

Γιατί θα περίμενε κανείς λίγη περηφάνια, ένα κάπως ιδιαίτερο σεβασμό. Θα περίμενε ν’ ακούσει ένα όχι σ’ αυτή τη βιομηχανική εγκατάσταση στη ΓΗ ΤΟΥ!

Γιατί κάποια πράγματα δεν πουλιούνται δεν ξεπουλιούνται, δεν έχουν τιμή. Είναι Ιερά.

«Γιατί στα σπίτια μας δε χρειάζεται να έχουμε τεράστια αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται με μοναδικό σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας και τη λογική «πρώτα επενδύω, μετά αποσβήνω και κατόπιν κερδοφορώ» από επενδυτές που κάνουν τις ήπιες μορφές ενέργειας προϊόντα μιας «πράσινης κερδοσκοπίας» κι ενός «πράσινου καπιταλισμού» και το τραγικότερο αυτή η ανεξάντλητη και τελείως ελεύθερη από περιορισμούς αιολική ενέργεια γίνεται πανάκριβη, μέσα από τη συγκεντρωτική λογική διαχείρισης και διανομής της».

Γιατί, γιατί, γιατί,

ελεύθερη σαν όνειρο φάνταζε ότι θα ‘μενε της ωραίας, της μεγάλης Ερημιάς σου η σπάνια θύρα…

Γιατί η Εγγύσα, το Ρημόκαστρο, οι Κυμιές κρύβουν μυστικά…

Κι όμως, απ’ ότι φαίνεται, μια μόνο νύχτα καπιταλιστική, καπιταλιστική ναι! φτάνει για να γεννηθούν νέα τέρατα – εταιρείες γίγαντες, μαμούθ, που η μια τους μπότα μπορεί να βρίσκεται εδώ κι άλλη στο Αλιβέρι ή την Ασία.

Αμφιβολία δεν υπήρχε στο Δ.Σ. Ομηρούπολης, θα γινότανε συζήτηση. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις έτσι γίνεται. Συμπολίτευση, αντιπολίτευση κατά το δοκούν βαφτίζουν την όποια εσώτερη απόφασή τους «συζήτηση», περισσότερο ως άλλοθι, για να προχωρήσουν πεπεισμένες κάθε φορά γι’ αυτό που οι ίδιες ονομάζουν ανάπτυξη και που σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να μπερδεύεται με την «ιδέα» της προόδου. Βέβαια, οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει να εισηγηθούν την πρόταση-γίγας, κανίβαλο της εταιρείας, ήταν όπως έπρεπε. Επέδειξαν ύφος και ήθος. Μίλησαν κι έφυγαν. Ωραίο, όπως και να ‘χει, μ’ αρέσει. Έτσι κάνουν οι «δυνατοί». Εμείς κι εμείς μείναμε. Ο Δήμαρχος χαρούμενος. Ο εξ αριστερών του καθήμενος κράταγε κουδουνάκι. Να γίνει ή όχι συζήτηση. Ευτυχώς, υπήρχαν δυο τρεις φωνές που ήθελαν, που ήξεραν, που μπορούσαν να πουν όχι στην εισηγηθείσα πρόταση. Ένα όχι που πρέπει να μεγαλώσει με κάθε τρόπο και μέσο – και τέτοιοι τρόποι και μέσα θα βρεθούν, υπάρχουν, ορίζονται Συνταγματικά. Για να μη συμβεί, να μη συντελεστεί η βεβήλωσηׁ για να κρατηθεί ένα μέτρο. Ή - ακόμα καλύτερα - ν’ αποτραπεί εντελώς το ρήμαγμα ενός τόπου, τοπίου που ‘χει να κάνει με την ίδια την Ιστορία του νησιού, που, σ’ αυτόν, όπως λέει ο Πικιώνης, που την γνωρίζει, παρεισφρέει μιαν ακαθόριστη αίσθηση αίματος.

9-6-2006

Νίκος Χούλης

Βροντάδος - Χίου

Υ.Γ. Εύχομαι το ζήτημα που ενέσκηψε εξ αιτίας του αιολικού πάρκου-τέρατος, φονιά, ν’ αναδείξει αληθινά τούτη τη φορά το Αίπος. Τη σιγαλιά του, την ωραιότητα, τη βαθύτατη σιωπή του, των κορυδαλλών το κελάηδισμα, τους σπουδαίους αρχαιολογικούς του χώρους, την ξεχασμένη Θεά Πέλιννα, τη γαλήνη που μπορεί με τρόπο μοναδικό να προσφέρει και που ίσως αυτή έχει περισσότερο απ’ όλα ανάγκη ο σύγχρονος Άνθρωπος.

Εντέλει, αυτή καθαυτή τη σημασιολογική του διάσταση – για ένα ολόκληρο νησί – αυτή να αναδείξει. Μπορεί ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για δρόμο Χίου – Βολισσού

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης με αφορμή τους επικείμενους σχεδιασμούς της Νομ/κης Αυτοδιοίκησης για την παράκαμψη του Βροντάδου στον άξονα Χίου Βολισσού με δρόμο που θα περνά στην ευρύτερη περιοχή της Κλειδούς έχει να παρατηρήσει τα εξής:

1. Υπενθυμίζει στον κ. Νομάρχη ότι η άποψη «αν δε σπάσεις αυγά ομελέτα δε γίνεται» είναι επικίνδυνη τόσο στο πολιτικό της μέρος όσο και στο πρακτικό, αφού όσοι την επικαλούνται βαρύνονται με τεράστια έως εγκληματικά λάθη σε βάρος του περιβάλλοντος.

2. Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ομηρούπολης, που εγκρίνει την εισήγηση του δημοτικού μας συμβούλου Γιώργη Παντελίδη, προκειμένου η περιοχή να τύχει της φροντίδας και προστασίας του κράτους-προστατευμένη περιοχή φυσικού κάλλους- διατηρώντας τα αγροτοδασικά της χαρακτηριστικά που ήδη έχει, συνεχίζοντας να αποτελεί όαση πρασίνου για το Βροντάδο και τη γύρω περιοχή.

3. Η συνύπαρξη του Περιβαλλοντικού Κέντρου, της περιοχής Τρυπατέ και του τουριστικού χωριού του Αίπους, δημιουργούν ένα τρίγωνο εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δράσεων, που δε συνάδει με τη λογική έργων που καταργούν το χώρο και διεμβολίζουν το τοπίο.

4. Αν οι ιθύνοντες της Νομαρχίας ενδιαφέρονται για την περιοχή, ας την εντάξουν σε προγράμματα προστασίας και ανάδειξής της σύμφωνα και με την απόφαση του ΔΣ Ομηρούπολης και όχι σε προγράμματα που ενέχουν άμεσες ενδείξεις για αλλοίωσής της, που ανοίγουν την όρεξη σε οικοπεδοφάγους και εμπρηστές. Γι αυτό και οι όποιοι σχεδιασμοί πρέπει άμεσα και συγκεκριμένα να κοινοποιηθούν.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης θα πράξει το ανθρωπίνως δυνατόν για να προστατέψει την περιοχή γι αυτό και είναι πολύ επιφυλακτική ως προς το έργο αν δεν υπάρξει ενημέρωση από πού θα γίνει η χάραξη και αρνητική σε ό,τι θίξει τη συγκεκριμένη περιοχή με τα συγκεκριμένα της όρια .

Για το σκοπό αυτό, καλούμε στο εκλογικό μας κέντρο στο Βροντάδο (περιοχή Γούβι) την Πέμπτη 8 Νοέμβρη κι ώρα 7 μμ κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, κάθε οικολογικό ή πολιτιστικό φορέα, οποιονδήποτε συγκινείται ακόμα, για μια πρώτη συζήτηση με σκοπό την οργάνωση της δράσης μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης, με γνώμονα το γεγονός ότι οι τοπικές εκλογές έχουν και πρέπει να έχουν πολιτικό χαρακτήρα, παρακολουθώντας επίσης το επικοινωνιακό περιβάλλον που πάει να στηθεί και προκειμένου οι συμπολίτες μας να έχουν πλήρη ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν καταθέτει την παρακάτω πρόταση και τις ακόλουθες σκέψεις ως απόρροια αυτών που ακούμε και βλέπουμε.
  1. Καλεί τις άλλες παρατάξεις σε κοινή εκδήλωση σε χώρο που θα μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας ,πχ ΠΕΚΕΒ, όπου οι υποψήφιοι δήμαρχοι με ένα ακόμα πιθανόν στέλεχός τους και με το συντονισμό από κάποιο ή κάποιους έγκριτους δημοσιογράφους του νησιού, θα αναπτύξουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους για τις επικείμενες εκλογές, με βάση ερωτήματα των δημοσιογράφων αλλά και του κοινού. Ο χρόνος απαντήσεων να είναι περιορισμένος μεν αλλά εύλογος δε και να μην έχει σχέση με τα γνωστά debates της τηλεόρασης.
  2. Καλούμε τις άλλες παρατάξεις να σεβαστούν κοινωνικές εκδηλώσεις προσφοράς , όπως η αιμοδοσία, που δεν πρέπει να χάνουν το υψηλό νόημά τους και να μετατρέπονται σε επικοινωνιακά τρυκ υπέρμετρου φαρισαϊσμού των υποψήφιων δημάρχων. Οι εργαζόμενοι δημότες μας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ζουν με λιγότερο ουρανό, αφού τους τον κλέβουν οι έχοντες και κατέχοντες της κοινωνίας μας, δεν περιμένουν κάποιους όψιμους διεκδικητές τίτλων για να τους μιλήσουν για τον εθελοντισμό. Είναι και αιμοδότες όποτε τους χρειαστούν, είναι και δασοπυροσβέστες, είναι και ερασιτέχνες ηθοποιοί, είναι και στις πρώτες γραμμές του κοινωνικού αγώνα, δεν τα ανακάλυψαν όλα παραμονές εκλογών.
  3. Στο ίδιο μήκος κύματος τους καλούμε να σέβονται τη νέα γενιά τη βιοποριστική αλλά και πολιτιστική δίψα της. Οι νέοι μας είναι δυστυχώς αυτοί που μαστίζονται από την υψηλή ανεργία, είναι αυτοί που τα αντιασφαλιστικά μέτρα των κυβερνήσεων του δικομματισμού τους οδηγούν σε ένα ανασφάλιστο μέλλον των 68 και 70 ετών αφυπηρέτησης από τον ενεργό βίο, είναι αυτοί που πάνω τους εφαρμόζονται οι νέες εργασιακές σχέσεις της μερικής απασχόλησης, των τοπικών συμφώνων, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων τύπου Stage χωρίς ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη, των δίμηνων και τετράμηνων ή οχτάμηνων συμβάσεων, είναι αυτοί που μένουν μήνες απλήρωτοι ακόμα και από αυτές τις μεσαιωνικού τύπου εργασιακές σχέσεις, είναι αυτοί που βιώνουν το δράμα μιας εκπαίδευσης των πτυχιούχων άνεργων. Αυτό το τοπίο σε ένα μέρος του αφορά τους νέους που απασχολούνται στο δήμο Ομηρούπολης, αφορά αυτούς, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, που ψήφισαν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης όταν μόνο ο Γιώργης Παντελίδης τα καταψήφιζε εκ μέρους της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας.
  4. Αυτό το τοπίο το έχουμε αντιπαλέψει σε δρόμους, σε πλατείες σε εκατοντάδες διαδηλώσεις στο νησί μας και αλλού. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είδαμε τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Παπαληό, τον υποψήφιο των «Πολιτών Ομηρούπολης» κ. Μούνδρο, τον οποιονδήποτε φέρελπη μεσσία θα εμφανιστεί στο δήμο μας. ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ όλοι αυτοί δεν κατήγγειλαν τις πολιτικές των κυβερνήσεων που έχουν οδηγήσει τη ζωή των νέων ανθρώπων σε ένα αβέβαιο μέλλον.
  5. Κατανοούμε τις επικοινωνιακές τους ανάγκες. Κατανοούμε την αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν μαζί μας σε επίπεδο θέσεων, προτάσεων, αξιών και οραμάτων. Καταλαβαίνουμε ότι η χλιδή είναι σύμφυτη με την επίδειξη και τη «φιλανθρωπία», που δε γνωρίζει το «κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό».Ας προσπαθήσουν όμως με αυτές τις «Αμερικανιές» να μην προκαλούν τη νοημοσύνη μας, να μη μας εμπαίζουν με αφιερώσεις στη νεολαία που την ποδοπατούν καθημερινά και με χρήση καταξιωμένων καλλιτεχνών που λειτουργούν άθελά τους ως άλλοθι.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

Σε προηγούμενο σημείωμά μας έγινε λόγος για τα σχέδια επί χάρτου, που εξυφαίνονται από τις αντίπαλες παρατάξεις στο δήμο Ομηρούπολης.

Αυτά τα σχέδια όμως πάνε παρέα και με ανεκδοτολογικού χαρακτήρα σενάρια που διαρρέει η δημοτική αρχή, ενίοτε και ο ίδιος ο δήμαρχος.

Σενάρια που ευελπιστεί να λειτουργήσουν σωτήρια και για τη δική του παράταξη, και για τις άλλες.

« Στη Δεύτερη Κυριακή η Αγωνιστική Πρωτοβουλία, θα ψηφίσει εμένα, αφού θα έχει να διαλέξει ανάμεσα σε ένα με «μαλθακά» προσόντα, αλλά τίμιο- άλλη λέξη έχει χρησιμοποιηθεί- και σε έναν επιχειρηματία, μειωμένων γενικώς προσόντων-κι εδώ άλλη λέξη έχει χρησιμοποιηθεί».

Το πρώτο αξιοπερίεργο-τουλάχιστον- που έχει να παρατηρήσει κανείς, είναι η σιγουριά της σημερινής δημοτικής αρχής ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Ενδεχομένως αντλεί την αισιοδοξία της από την πολύ πετυχημένη της πορεία, από την άριστη τετραετία της ,ώστε δικαιολογημένο να φαντάζει το σενάριό της.

Πίσω όμως από την αφέλειά της –επιεικής έκφραση-κρύβεται κάτι πολύ πιο σοβαρό, που εκφράζει γενικώς τις δυνάμεις και των άλλων παρατάξεων του κατεστημένου στο δήμο μας.

«Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία είναι μια παραπληρωματική δύναμη. Μπορεί να τα λέει καλά αλλά χαμένη θα είναι η ψήφος σας αφού θα πάει στο δεύτερο γύρο να συνταχθεί με τον ένα ή τον άλλο πόλο».

Η ανιστόρητη αυτή , υφέρπουσα θεωρία καμώνεται πως δε γνωρίζει την ιστορία της παράταξης δύο τετραετίες και τις θέσεις που έπαιρνε για το δεύτερο γύρο από τη στιγμή που εκείνη δεν περνούσε, θέση καταδικαστική για τους εκπροσώπους της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής με διαφορετικό αμπαλάζ, θέση που ερμηνεύεται εύκολα επί του πρακτέου από τα άκυρα λευκά της δεύτερης Κυριακής.

Το κυριότερο και πιο βασικό όμως είναι ότι δεν παίρνει υπόψη της τη σημερινή πραγματικότητα, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με ό, τι συνέβαινε στις προηγούμενες εκλογές.

Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» στηριγμένη στην εμπειρία αλλά και στην πολιτική προίκα των οχτώ γόνιμων χρόνων παρουσίας της στα κοινά, αποτελεί σήμερα τον πόλο συσπείρωσης των δημοτών για να αλλάξει το φθαρμένο σκηνικό των δημοτικών μας δρώμενων, αποτελεί την ελπίδα για να πάρουν οι δημότες μας την τύχη τους στα χέρια τους.

Η δυναμική της ομολογείται από φίλους κι αντιπάλους, μέρα με τη μέρα απλώνεται όλο και περισσότερο και ο δεύτερος γύρος θα αποδειχτεί τοπίο στην ομίχλη για άλλους, οι οποίοι και θα επωμιστούν τα διλλήματα του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου.

Οι σχεδιασμοί, να εγκλωβίσουμε τα τάδε ή τα δείνα σόγια, να πιέσουμε, να εκβιάσουμε προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα- ακόμα κι αν αποδίδουν φαινομενικά- θα αποδειχτούν «μπούμερανγκ» γι αυτούς που τους ακολουθούν, γι αυτούς που τους έχουν αναγορεύσει σε πανάκεια της εκάστοτε εκλογικής μάχης.

Ο λαός μας, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει στις βουλευτικές εκλογές, έχει αποκτήσει πείρα, αρνητική πείρα, από το βίο και την πολιτεία των αντίπαλων παρατάξεων. Πολλαπλά έχει συνειδησιακά βιασθεί για να τους ακολουθεί γι αυτό και καθημερινά βιώνουμε τη θέλησή του να προχωρήσει σε μια αυτοκάθαρση στα πλαίσια της τοπικής μας κοινωνίας, καταψηφίζοντάς τους, οδηγώντας τους ΟΛΟΥΣ στην αντιπολίτευση.

Αυτό αποτελεί και τη ρεαλιστική πηγή αισιοδοξίας της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας» γιατί όπως λέει και ο ποιητής, «Τη χαρά από τις μέρες του αύριο πρέπει να την αρπάζεις./ Στη ζωή ετούτη να πεθάνεις δύσκολο δεν είναι/ Να τη φτιάξεις τη Ζωή- Ω τι δύσκολο» (Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι).

Μάρκος Σκούφαλος

Υποψήφιος δήμαρχος Ομηρούπολης της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΚΙΑΔΑ - ΛΑΓΚΑΔΑ

Προεκλογικά γραμμάτια προς τους ιχθυοκαλλιεργητές επενδυτές των κόλπων Συκιάδας και Λαγκάδας φαίνεται ότι προσπαθεί να εξαργυρώσει η δημοτική αρχή Ομηρούπολης.

Συγκεκριμένα, το τοπικό συμβούλιο της Συκιάδας θα ασχοληθεί εκτάκτως σε συνεδρίασή του, σήμερα Τετάρτη, κατόπιν προτροπής του ίδιου του δημάρχου κ. Μαλαφή, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον «Αποχαρακτηρισμό του ενάλιου χώρου του κόλπου Παντουκιούς, Αγ. Ισιδώρου και Θόλους.»

Την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες φλέγοντα ζητήματα στο δήμο αλλά και στο συγκεκριμένο τοπικό διαμέρισμα, η δημοτική αρχή επιλέγει να φωτογραφίσει τους πολιτικούς της φίλους και υποστηρικτές της, προκειμένου να προωθήσει τα ιδιοτελή τους συμφέροντα σε βάρος της περιοχής.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Το ζήτημα αφορά μόνο τη Συκιάδα ή και τη Λαγκάδα στης οποίας τη λαϊκή συνέλευση ο κ. Δήμαρχος ουδέν ανέφερε για ευνόητους λόγους;

Από πού κι ως πού ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός έργων σκοντάφτει στον χαρακτηρισμό του ενάλιου χώρου, αφού ούτως ή άλλως δεν αναιρείται ο γνωμοδοτικός και εκτελεστικός όταν χρειάζεται χαρακτήρας της αρχαιολογικής υπηρεσίας που καλώς υπάρχει;

Γνωρίζει ο κ. δήμαρχος ότι στη Λαγκάδα που βρίσκεται υπό χαρακτηρισμό προστατευμένης αρχαιολογικής περιοχής, στο προηγούμενο διάστημα έχουν εγκριθεί έργα εντός του λιμένος, χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα;

Γνωρίζουν οι της δημοτικής αρχής ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής αποτελούν στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς, συγκριτικά πλεονεκτήματα τουριστικού ενδιαφέροντος και σε κάθε περίπτωση γι αυτά «επολεμήσαμεν» που λέει και ο Μακρυγιάννης ;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν καίμε το δάσος όταν θέλουμε να κόψουμε ένα δέντρο;

Αγνοούν τον αγώνα των κατοίκων της Λαγκάδας , της Συκιάδας και του Παντουκιούς που απαιτούν οι ιχθυοκαλλιέργειες να μεταφερθούν στην ανοιχτή θάλασσα;

Δυστυχώς το ζήτημα είναι ότι έχουν επιλέξει πολιτικά να υπηρετήσουν τους έχοντες και κατέχοντες αυτού του τόπου, γι αυτό και υπάρχει αυτή η βιασύνη και πρεμούρα να ξοφληθούν οι επιταγές.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης καλεί τους τοπικούς συμβούλους της Συκιάδας, άσχετα με ποια παράταξη εξελέγησαν, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σκεφτούν το μέλλον των παιδιών τους και να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια που θα την πληρώσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Σε ό,τι μας αφορά θα πράξουμε το καθήκον μας με βάση τις αρχές μας, περιφρουρώντας την περιοχή, την ιστορία της και την κληρονομιά της που είναι και κληρονομιά μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης ευχαριστεί εκ βάθους καρδιάς τους δημότες μας που μας ψήφισαν. Ευχαριστεί όλους εκείνους που μέσα σε ένα κλίμα ρουσφετιών, εκβιασμών, πιέσεων και ψευτοδιλημμάτων προερχόμενων από τις άλλες τρεις παρατάξεις των γνωστών κομμάτων εξουσίας, άντεξαν και τίμησαν την παράταξή μας, εκτινάσσοντας το ποσοστό της στο 22,1%, δικαιώνοντας τους αγώνες μιας οκταετίας, δικαιώνοντας και τις προσπάθειες του δημοτικού μας συμβούλου Γιώργη Παντελίδη.

Για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών η εκλογική μάχη δόθηκε με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και ήθος την Κυριακή στις 15 Οκτώβρη. Επομένως το παιχνίδι της δεύτερης Κυριακής που επιβάλλεται από τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο δεν μας αφορά, δεν μας αγγίζει, δε θα κάνουμε πρόβλημα δικό μας το δικό τους πρόβλημα.

Οι αρχές και αξίες μας δε μας επιτρέπουν να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, να βαφτίζουμε τους μέχρι πρότινος αντιπάλους μας από όψεις του φθαρμένου δικομματικού πολιτικού σκηνικού σε αγνές παρθένες.

Εμμένουμε στις απόψεις μας ότι είναι ανεπαρκείς για τις ανάγκες του τόπου, υποτελείς στις αντιλαϊκές επιλογές της κεντρικής εξουσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Πρέπει να καταδικαστεί αυτή η στημένη διαδικασία των δήθεν αντιπάλων και οι φίλοι και ψηφοφόροι μας να περάσουν με ψηλά το κεφάλι μέσα από τις συμπληγάδες των πιέσεων και των εκβιασμών όπως ήδη έπραξαν και να αφήσουν τους δύο μονομάχους με τους πολιτικά ανήθικους ψιθύρους τους να βγάλουν τα κάρβουνα από τη φωτιά.

Εμείς ψηφίσαμε, μας περιμένει πολλή δουλειά και αγώνας υπερασπίζοντας και προάγοντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των δημοτών μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης από όσα αλληλοσυγκρουόμενα και αλλοπρόσαλλα μπόρεσε να καταλάβει από την ανακοίνωση της παράταξης «Πολίτες Ομηρούπολης» για τη γνωστή υπόθεση των ανεμογεννητριών έχει να παρατηρήσει τα εξής:

  • Το Αίπος με τις σταχτιές πέτρες του, τις αστιφίδες του και τους βράχους του, δεν είναι οικόπεδο για να δοθεί αντιπαροχή.
  • Να σας εξηγήσουμε τη ρήση του Μακρυγιάννη «Για τούτα πολεμήσαμε μωρέ…», δεν πρόκειται να την καταλάβετε, είναι εκτός του αξιακού σας συστήματος.
  • Ο εθνικός χώρος, με την ορολογία της διεθνούς πολιτικής, αφού θέλετε να μας κάνετε και μαθήματα, ορίζεται ως γη, θάλασσα και αέρας. Και το χατίρι να σας κάνουμε ότι ο αέρας δεν είναι φυσικός πόρος, που είναι, τα μεγαθήρια του «Ρόκα» θα ίπτανται; Δε χρειάζονται γη για να εγκατασταθούν; Γι αυτό επιμένουμε, δώσατε μαζί με τη συμπολίτευση του δήμου, «γη και αέρα.»
  • Τελικά τι είναι για σας το Αίπος; Φυσικό περιβάλλον που πρέπει σύμφωνα με τα λεγόμενά σας να προστατευτεί ή βράχοι και πέτρες με κάποιους αναλώσιμους τσοπάνηδες; Άραγε σας έχει απασχολήσει ποτέ πόσες οικογένειες τσοπάνηδων έζησαν και εξακολουθούν να ζουν απ’ αυτές τις ξεροτρόχαλες πλαγιές του βουνού ή αυτά είναι έξω από τα master plan της επιχειρηματικής λογικής σας;
  • Εκτός από το μέτρημα των χρημάτων του «Ρόκα» για το «καλό μας» σας έχουν απασχολήσει σημασιολογικά λέξεις όπως, τοπίο, αισθητική της φύσης, ιστορική μνήμη, προγονικές κλήσεις και παρακαταθήκες;

  • Πότε αποκτήσατε αυτούς τους προβληματισμούς για τις μελέτες της επένδυσης, για τις πάνω από 20 εγκρίσεις, για τους δημότες μας που πρέπει να σταθμίσουν τα υπέρ και τα κατά, όταν με περισσή προθυμία σηκώνατε το χέρι σας μετά τα σεμινάρια που σας έγιναν στην Αθήνα ή κατόπιν αυτού; Δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα εκτός των άλλων και από τη βιασύνη σας, που μεγιστοποιεί την ακατανόητη για άλλους ή κατανοητή για μας ευπιστία σας;

  • Ποια οικονομικοτεχνική μελέτη σας παρουσίασαν οι επενδυτές για 100 νέες θέσεις εργασίας και πώς δεσμεύτηκαν ότι θα είναι μέχρι τέλους εργασιακού βίου; Επειδή απλά σας το είπαν; Γνωρίζετε ότι πρόκειται για αυτοματοποιημένα συστήματα που ελέγχονται κεντρικά και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται από συνεργεία της μητρικής εταιρείας ή με κατά τόπους συμβάσεις έργου όποτε και εάν προκύψει πρόβλημα;
  • Γιατί κακίζετε την παράταξή μας, που αποκαλύπτει ότι τα «τριάντα αργύρια» που θα εισπράττει ο δήμος μας ,θα προέρχονται από τις τσέπες μας μέσω των τιμολογίων της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ; Επειδή εσείς υποκύπτετε στα «καθρεφτάκια» των σύγχρονων Κολόμβων πρέπει να ακολουθήσουμε κι εμείς τη στέγνια των δικών σας κελευσμάτων και της χρηματιστηριακής σας λογικής;
  • Όταν μια ανεμογεννήτρια αυτού του τύπου, χρειάζεται εκχερσώσεις δεκάδων κυβικών, αντίστοιχα κυβικά μπετόν για τη θεμελίωση, ζωτικό χώρο που ξεπερνά τα 500 τμ, δρόμους πρόσβασης και επιπεδοποίηση του περιβάλλοντος χώρου και όλα αυτά επί 187, εσείς επιμένετε να γράφετε στην ανακοίνωσή σας, ότι δε διαπιστώνετε σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον; Ή μήπως είδατε την ανύπαρκτη χωροταξική μελέτη που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ξέφραγο αμπέλι;
  • Γιατί εσκεμμένα εξακολουθείτε να ταυτίζετε την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών», που είναι μια συμπαράταξη και συσπείρωση ανθρώπων αγωνιστών με ποικίλες απόψεις και φυσικά κίνηση που δρουν μέσα της και οι κομμουνιστές, με το ΚΚΕ; Σας είπαν οι επικοινωνιολόγοι σας ή κάποιοι αφελείς της παράταξής σας ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα μας ή μήπως έχει να ντραπεί για κάτι ο υποψήφιος δήμαρχός μας; Νομίζετε ότι βρισκόμαστε στη μετεμφυλιακή εποχή ή δε μας γνωρίζουν οι δημότες μας από τη συνεπή δράση μας στο πλευρό τους, ώστε να σκιαχτούν από τα αντικομουνιστικά σύνδρομα που θέλετε να καλλιεργήσετε, πιστοί στις παραδόσεις του κομματικού σας χώρου; Θα διαψευστείτε οικτρά κι εσείς και οι συμβουλάτορές σας.
  • Σας πληροφορούμε ότι μείνατε μόνοι στη σύμπραξη των προθύμων. Εσείς, ανίκανοι να ανιχνεύσετε την ουσία της ζωής, ο «Ρόκας» με τις πλάτες της κεντρικής εξουσίας, και η θλιβερή δημοτική αρχή. «Κομμουνιστικοί δάκτυλοι» όπως …ο τέως υπουργός κ. Κοτσακάς, ο σύλλογος οικολογίας, επώνυμοι και ανώνυμοι συμπατριώτες μας, εκφράζουν παρεμφερείς και παραπλήσιους προβληματισμούς με την κίνησή μας, καταθέτουν τη δική τους αγωνία- έστω και από άλλη σκοπιά- για την κατίσχυση του μέτρου και της αρμονίας.
  • Σας αναγνωρίζουμε το ελαφρυντικό να μας μέμφεστε για επαναστατικές ασκήσεις, εσείς οι μονίμως απόντες από οποιαδήποτε διεκδίκηση δικαιωμάτων, ονείρων, ζωής. Έχετε δίκιο να μην κατανοείτε τις πράξεις του αγώνα μας, αφού όταν «καπνίζανε τα σπίτια μας», χρόνια τώρα, εσείς ασχολούσαστε με το σαρκίο σας. Και τώρα, εκ του ασφαλούς θα σώσετε την Ομηρούπολη….
  • Εμείς πάντως πιστοί σ’ αυτό που ταχθήκαμε, δώσαμε μια πρώτη απάντηση την Κυριακή με τη συμβολική κινητοποίησή μας.

Κλείνοντας θεωρούμε ότι οι δημότες μας, έχουν την ευκαιρία για άλλη μια φορά να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα. Να κατανοήσουν ότι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από δύο παρατάξεις, συγκοινωνούντα δοχεία, που θεωρούν το δήμο και τους ανθρώπους του αντικείμενα αγοραπωλησιών. Πρέπει να απαντήσουν στην πολιτική πρόκληση, να γυρίσουμε σελίδα και το όνειρο να μην είναι μόνο δικαίωμα αλλά να γίνει και πραγματικότητα.

Thursday, March 22, 2007

Ανακοίνωση σχετικά με την τεχνική εταιρία

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνική Εταιρεία του δήμου προέβη στα παρακάτω:

Την Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006, ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Μάρκος Σκούφαλος επισκέφθηκε το δήμαρχο Ομηρούπολης κ. Παπαληό με το χαρακτήρα της παράστασης διαμαρτυρίας, για την κωλυσιεργία που παρατηρείται στο θέμα της πληρωμής των εργατών της Τεχνικής Εταιρείας που έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης.

Του τόνισε, ότι είναι πλέον απαράδεκτη αυτή η λογική και πολιτική στάση της αδράνειας αφού αποδείχτηκε μετά την επίσκεψη του στελέχους μας Αντώνη Παντελόγλου, με εργαζόμενους της Τεχνικής σε εφορία και ΙΚΑ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, ότι αν δοθούν γύρω στα 40000 ευρώ στην εφορία και 50000 ευρώ στο ΙΚΑ, παίρνονται τα απαραίτητα παραστατικά για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι άμεσα τα δεδουλευμένα τους. ¨Όπως δηλώθηκε επίσης στο στέλεχός μας, το ΙΚΑ για δύο μήνες δεν οχλήθηκε από τη δημοτική αρχή.

Με βάση τα παραπάνω απαιτήθηκε εκ μέρους της παράταξης άμεσα να δεσμευτεί για εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν σε λύση εδώ και τώρα.

Η δέσμευση του δημάρχου ήταν ότι θα κινηθεί στη βάση αυτών των εξελίξεων ,ώστε από την επόμενη βδομάδα να αρχίσει η διαδικασία αποπληρωμής των εργατών, γεγονός που τον καθιστά υπόλογο για πολλοστή φορά, αν αθετήσει τις δεσμεύσεις του. Η κίνησή μας δέχτηκε να μετέχει σ’ αυτές τις επαφές με τις υπηρεσίες με στέλεχός της, για να επιδιωχθεί η μέχρι τέλος τήρηση των συμφωνηθέντων.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, του τονίστηκε η κατάφωρη αδικία που επιχειρείται από τη δημοτική αρχή στο πρόσωπο του εργαζόμενου της Προμηθευτικής Εταιρείας Βαγγέλη Καλαγκιά ,με μια σειρά ασύστολα ψεύδη που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα στελέχη της παράταξης, τα οποία από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων μαζί και με το δημοτικό μας σύμβουλο Γιώργη Παντελίδη.

Έγινε επίσης αναφορά στο πολιτικά απαράδεκτο γεγονός, να εμπλέκονται εργαζόμενοι με την όποια κομματική τους ταυτότητα που είναι δικαίωμά τους, στα πολιτικά παιχνίδια της δημοτικής αρχής και των «Πολιτών Ομηρούπολης», για το ποιος από τους δύο θα είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση αν η δημοτική αρχή ψάχνει υποκινητές ας ψάξει να τους βρει στη δική της αντιλαϊκή πολιτική.

Κλείνοντας, ως παράταξη θεωρούμε, ότι αυτό που αξίζει να προσεχτεί από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σχετικά με τα πρόσφατα πολιτικά δρώμενα, είναι τα «πολιτικά καρφώματα» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην Ομηρούπολη, το οποίο, αφού υπήρξε ο πολιτικός αιμοδότης της σημερινής δημοτικής αρχής, άρα χρεώνεται ακέραια τις ευθύνες και για τη σημερινή κατάσταση, άλλαξε ρότα, ένα μεγάλο κομμάτι του, και στηρίζει πλέον την Παράταξη των «Πολιτών Ομηρούπολης» με υποψήφιο τον κ. Μούνδρο, άσχετα αν οι τελευταίοι παρουσιάζονται ότι προήλθαν από παρθενογένεση και άσχετα αν ο σημερινός δήμαρχος εξακολουθεί να επιδιώκει το χρίσμα.

Είναι λοιπόν σημαντικό οι δημότες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για το ποιοι είναι οι ανεξάρτητοι και ποιοι όχι, για το ποιοι κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους προκειμένου να τους αποπροσανατολίσουν, για το ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά, αλλά και για το ποιοι τους κοιτάζουν κατάματα και τους λένε την αλήθεια, με κύριο στόχο να δράσουν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.

Τους καλούμε να σκεφτούν λοιπόν με ανοιχτό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά ώστε να υπερψηφίσουν αυτούς που πάντα ήταν δίπλα τους με ανιδιοτέλεια και ήθος, αυτούς που δε διετέλεσαν ΠΟΤΕ φερέφωνα των κομμάτων εξουσίας και των αντιλαϊκών τους πολιτικών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες του δήμου Ομηρούπολης.

Αυτή τη φορά στο δήμο μας υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα, υπάρχει η συγκυρία, υπάρχει η δική σας εκφρασμένη θέληση και η δική μας αγωνιστική στάση ,ώστε να αλλάξουμε το φθαρμένο πολιτικό σκηνικό, που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί το δήμο μας.

Εμείς , της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης», στρατευθήκαμε από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, στηριζόμενοι στην οκτάχρονη εμπειρία μας, για να υπηρετήσουμε τα δίκαια και αυτονόητα, των απλών ανθρώπων του δήμου μας που μας τα κατάντησαν ζητούμενα.

Να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας από Σωτήρες και μνηστήρες, που για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και οφέλη, φαλκιδεύουν τις δικές μας προσδοκίες και οράματα.

Να διαφυλάξουμε τη ζωή μας, από τους επαγγελματίες της πολιτικής που υφαρπάζουν την ψήφο μας με ρουσφέτια, ταξίματα, εκβιασμούς και δόλο.

Παραμένουμε Όρθιοι, δίπλα σας, έχοντας ερμητικά κλειστή την ψυχή μας στα «δώρα» τους. Μην αφεθείτε έρμαιοι στις Σειρήνες τους.

Αντισταθείτε στο τέλμα της ΠΑΚ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ του κ. Παπαληού που καταχρέωσε και απαξίωσε το δήμο.

Αντισταθείτε στους «Πολίτες Ομηρούπολης» του κ. Μούνδρου που ανακατεύουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με τη δράση στα κοινά, ζητώντας την ψήφο σας για να μετατρέψουν το δήμο σε ανώνυμη εταιρεία.

Αντισταθείτε στην επαγγελλόμενη αναγέννηση της «Αναγέννησης Ομηρούπολης» του εκ μεταγραφής κ. Μαλαφή, που θυμίζει τα καθρεφτάκια του Κολόμβου προς τους ιθαγενείς, ενώ είναι γνωστή η 8χρονη απραξία του στο δήμο Αμανής.

Τους γνωρίζετε. Τους μάθατε. Μην τους αφήσετε να σας παραπλανήσουν.

Θα είναι βαρύ το τίμημα μιας ακόμα χαμένης ευκαιρίας για το δήμο μας, για όλους εμάς, για τα παιδιά μας.

Στους ανθρώπους μας δεν υπάρχει η λογική της προσωπικής εξυπηρέτησης, του «βολέματός» των συγγενών μας ή των συνεργατών μας.

Δεν εξοφλούμε πολιτικά γραμμάτια σε κυβερνητικούς ή οικονομικούς παράγοντες. Εγγυόμαστε την αλλαγή στα δημοτικά μας δρώμενα, τη δημιουργική πορεία προς τα μπρος, την προβολή του «εμείς» έναντι του «εγώ», την απαλλαγή μας από όσα μας πληγώνουν τα τελευταία χρόνια.


Ας μη χαθεί
λοιπόν αυτή η ευκαιρία. Ήρθε η ώρα της δικής σας ευθύνης, της δικής σας απόφασης που θα κρίνει το μέλλον του τόπου μας.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης μπορεί και πρέπει να γίνει δημοτική αρχή στις 15 Οκτώβρη.

ΜΑΖΙ πρέπει να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Για να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Για να δώσουμε ξανά φτερά στην ελπίδα.

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών.

Προκήρυξη Προεκλογική

νομαρχιακές – δημοτικές εκλογές 2006

ΚΑΝΕ ΒΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Μπροστά στην κάλπη σκέψου και κρίνε με βάση τα δικά σου προβλήματα και όχι με βάση το πώς φαίνεται ή τι υπόσχονται προεκλογικά οι υποψήφιοι.

Υπολόγισε τι έχεις να αντιμετωπίσεις από τώρα και από την επομένη των εκλογών: την προοπτική της ανεργίας ή της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, όπως στο μεσαίωνα

Την προσπάθεια εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης από το σχολείο μέχρι τις σχολές επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα ΤΕΙ και τα πανεπιστήμια

Την κλοπή του ελεύθερου χρόνου σου, αλλά και την πολιτική που θέλει να σου κάνει «πλύση εγκεφάλου» με την τηλεόραση και τα προϊόντα υποκουλτούρας που σου πουλάνε.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;

ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Οι υποψήφιοι που στηρίζουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ έχουν ήδη υπογράψει «δήλωση» ότι θα εφαρμόζουν πιστά την πολιτική αυτή που χτυπά τα δικαιώματά σου σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Εξάλλου τα προηγούμενα 4 χρόνια το απέδειξαν και δε διαφοροποιήθηκαν σε τίποτα από τα κόμματα που τους στήριξαν στις εκλογές: συμφώνησαν σε φόρους, σε άθλιες εργασιακές σχέσεις, στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας (από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέχρι την αντιμετώπιση των φοιτητών σαν πελάτες),

μετέτρεπαν τις υπηρεσίες σε δήμους και νομούς σε εμπόρευμα – όλα τα πουλούσαν.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – με την πολιτική, τις θέσεις και τη δράση τους – ευθύνονται, γιατί:

Κυβερνούν τα προηγούμενα είκοσι χρόνια

Στηρίζουν την ΕΕ, την πολιτική και τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της, μαζί με το ΣΥΝ

Είναι με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των βιομηχάνων και ενάντια στα δικαιώματα τα δικά σου, ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία

Σκέψου και κρίνε τους συνδυασμούς και τα κόμματα που τους στηρίζουν με βάση τα προβλήματα και τις ανάγκες σου

ΘΑ ΜΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ;

Και σε αυτές τις εκλογές υποσχέσεις – θα – ταξίματα – δουλειές έχουν την τιμητική τους. Οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξεχωρίζουν σε εκβιασμούς – πιέσεις προς εσένα και την οικογένειά σου. Θέλουν να σε ξεγελάσουν ότι κρατούν το μέλλον σου στα χέρια τους και άρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους πουλάς την ψήφο και να τους στηρίζεις. Μην τους πιστεύεις! Το μέλλον σου το κρατάς εσύ στα χέρια σου και πρέπει να το διεκδικήσεις με αγώνα, αξιοπρέπεια μαζί με όλους τους νέους και τις νέες, που βιώνουν τα ίδια προβλήματα με σένα, τα παιδιά των εργαζομένων.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΣ – ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ

Θέλουν μόνο να σου αρπάξουν την ψήφο και να τη στρέψουν εναντίον σου

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;

Οι εκλογές αυτές επηρεάζουν τη ζωή σου, γιατί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μέρος της εξουσίας, έχει ρόλο στην πολιτική που εφαρμόζεται.

Οι εκλογές μπορούν να αποτελούν μια ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσεις να πάει χαμένη.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ

ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές και οικολογικές δυνάμεις.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΚΕ – ΔΗΚΚΙ – Κομμουνιστική Ανανέωση – Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών;

Στείλε μήνυμα στην κυρίαρχη πολιτική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ που χτυπά τα δικαιώματά σου.

Για να δυναμώσεις τους συμπαραστάτες σου στους αγώνες και τα προβλήματά σου και μετά τις εκλογές

Για να εκλεγούν δήμαρχοι, νομάρχες, σύμβουλοι που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αποκαλύπτουν τους ενόχους, αγωνίζονται μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες και διεκδικούν όσα μας ανήκουν.

Αυτό αποδεικνύεται και με τους νυν δημάρχους που στηρίζονται από το ΚΚΕ, οι οποίοι παγώνουν και μειώνουν τους φόρους, βρίσκονται μαζί στο δρόμο του αγώνα για όλα τα λαϊκά προβλήματα που αφορούν εσένα και την οικογένειά σου.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΊΝΑΙ

ΨΗΦΟΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

1. ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του Σωτηρίου συνταξιούχος ΙΚΑ.

2. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ του Εμμανουήλ Μηχανικός ΕΝ

3. ΓΑΦΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Γεωργίου Επαγγελματίας.

4. ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ του Στυλιανού καθηγητής Χημικός.

5. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Νικολάου Φιλόλογος

6. ΚΑΣΑΠΑ ΑΜΠΑΖΗ ΛΙΛΑ του Αντωνίου μέλος ΔΣ του Συλλόγου Οικολογίας.

7. ΚΑΚKΑΡΗ- ΧΟΥΛΗ ΑΝΝΑ του Χριστοφόρου Φοιτήτρια ΕΑΠ.

8. ΚΡΙΜΙΖΗΣ ΜΙΚΕΣ του Νικολάου έμπορος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕ Χίου.

9. ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ ΜΑΡΚΟΣ του Γεωργίου Οδοντίατρος, τοπικός σύμβουλος Λαγκάδας.

10. ΚΩΣΤΑΛΑ ΓΙΟΜΕΛΟΥ ΚΛΑΙΡΗ Του Νικολάου Νομαρχιακή Υπάλληλος

11. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΓΙΑΣΕΜΗ του Χριστόδουλου, διοικητική υπάλληλος ΟΚΑΝΑ.

12. ΜΠΑΧΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ Οικονομολόγος

13. ΜΑΥΡΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Χρήστου Ιδιωτικός Υπάλληλος, τοπικός σύμβουλος Συκιάδας.

14. ΞΥΛΑΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ του Γεωργίου Μηχανικός Η/Υ του ΕΘΝ. ΜΕΤΣ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

15. ΠΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Παναγιώτη ΄Εμπορος, μέλος της διοικ. Επιτροπής Επιμελητηρίου Χίου.

16. ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΘΩΜΑΣ του Μακαρίου Κρεοπώλης , μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕ Χίου.

17. ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Νικολάου, Ηλεκτρολόγος μέλος του ΔΣ σωματείου Ηλ/γων Χίου.

18. ΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του Δημητρίου, καθηγητής φυσικής αγωγής.

19. ΡΟΥΣΣΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ τουΙωάννου συνταξιούχος, μέλος της ΠΕΕΑ Χίου.

20. ΣΑΡΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Γεωργίου Ιδιωτικός Υπάλληλος.

21. ΣΑΛΛΙΑΡΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ του Αντωνίου ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ.

22. ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΞΑΝΘΗ του Λεωνίδα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

23. ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Ελευθερίου συνταξιούχος πλοίαρχος του Ε. Ν, μέλος του σωματείου συνταξιούχων «Ο Βροντάδος».

24. ΦΑΦΑΛΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ του Γεωργίου Φιλόλογος

25. ΦΑΦΑΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αγγελή συνταξιούχος ναυτεργάτης μέλος της ΠΕΕΑ Χίου.

26. ΧΑΝΔΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μάρκου καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

1. ΑΣΠΡΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σταματίου Ιδιωτικός Υπάλληλος

2. ΜΠΟΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του Ζαννή Οικιακά

3. ΠΑΣΑΛΟΥΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Νικολάου, Συνταξιούχος μηχανικός ΕΝ.

4. ΠΑΣΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου καθηγητής Φυσικός.

5. ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Γεωργίου Δάσκαλος

6. ΤΣΙΓΚΟΥ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ ΜΑΡΟΥΔΙΑ του Εμμανουήλ ξενοδοχοϋπάλληλος.

7. ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου καθηγητής Χημικός.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΚΙΑΔΑΣ

  1. ΚΑΣΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Παντελή Ιδιωτικός υπάλληλος
  2. ΜΑΘΙΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ του Ελευθερίου Καθαρίστρια.
  3. ΜΑΘΙΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ τουΔημητρίου υπάλληλος αρχαιολογίας.
  4. ΜΟΥΝΔΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Πέτρου συνταξιούχος ναυτεργάτης μέλος της ΠΕΑΕΑ Χίου.
  5. ΤΣΕΣΜΕΛΟΓΛΟΥ- ΜΑΘΙΟΥΔΗ ΞΕΝΙΩ του Δημητρίου Νοσηλεύτρια νοσοκομείου Χίου.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑΣ

1. ΖΑΝΝΙΚΟΥ- ΓΕΡΑΖΟΥΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Δημητρίου Οικιακά

2. ΚΟΥΝΟΥΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Μάρκου Οικιακά

3. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ιωάννου Ξυλουργός

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΥΩΝ

1. ΑΜΠΑΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Γεωργίου Ψυχολόγος

2. ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗς του Νικολάου φοιτητής Μαθηματικών

3. ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Αντωνίου φοιτήτρια τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΤΕΙ Καλαμάτας.